Senatorul Vergil Chițac acuză fake news legat de perioada în care a avut coronavirus: O campanie de presă pentru a mă discredita

Senatorul Vergil Chițac acuză fake news legat de perioada în care a avut coronavirus: O campanie de presă pentru a mă discredita

Senatorul PNL Vergil Chițac a vorbit, vineri seara, despre perioada în care a fost diagnosticat cu COVID-19. El a fost confirmat cu coronavirus la jumătatea lunii martie.

Senatorul consideră că tot ce s-a întâmplat în acea perioadă a reprezentat o campanie de presă menită să îl discrediteze, construită pe un fake news.

„Am avut ghinionul să fiu in epicentrul acestei situații, care în momentul acela nu era națională. Predomina emoția. Adevărul era ceva ...așa facultativ. A fost vorba despre percepție, iar percepția era ceva emoțional”, a spus el la Digi24.

ADVERTISING

Senatorul a susținut că nu a crezut că are noul coronavirus, pentru că simptomele erau asemănătoare unei viroze pe care o avusese acum câțiva ani.

„Se repeta un episod pe care l-am avut în urmă cu aproape cinci ani aproape identic din punct de vedere al simptomatologiei. Am avut o viroză”, a spus el.

Cum i s-a pus diagnostic de coronavirus lui Vergil Chițac

Apoi, senatorul a explicat ce s-a întâmplat până a fost diagnosticat.

„În mod exact, între 16 și 19 februarie am fost plecat la ședința Adunării parlamentare NATO. M-am întors pe 19 februarie. Ajungem pe 9 martie, plec acasă, pe 10 martie am avut primele simptome. Am rămas în casă. Pe 12 martie mi s-a făcut testul și pe 13 martie m-am internat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am publicat pe Facebook, însă în perioada aceea s-a stârnit la adresa mea... deși pun și eu întrebarea de ce la adresa mea, pentru că în perioada aia au fost mai multe persoane publice bolnave de COVID. Au fost parlamentari și primari. Și, totuși, întrebarea pe care mi-o pun acum este de ce s-a pus reflectorul pe mine?”, a spus el.

Moderatorul emisiunii i-a explicat că el a fost primul politician diagnosticat și că, de aceea, s-a creat vâlvă. Întrebat de ce a anunțat târziu și de ce prima dată a negat, senatorul Vergil Chițac a spus că trecuseră peste două săptămâni din momentul revenirii în țară până când a avut simptome și nu bănuia că are COVID-19.

ADVERTISING

„Eu am postat pe Facebook și televiziunile care erau însetate de adevăr puteau să preia. Și anume faptul ca nimeni din delegația României cu care am stat foarte aproape nu s-a îmbolnavit, nimeni din cei 200 de parlamentari de la ședința NATO nu s-a îmbolnavit”, a menționat Chițac.

Vergil Chițac face acuzații de fake news

Senatorul consideră că pentru această campanie de denigrare a sa sunt vinovați mai mulți social democrați.

"Tot fake news-ul ăsta suna cam așa: 'Senatorul Chițac s-a dus la Bruxelles la o ședință NATO, ocazie cu care s-a îmbolnăvit de la un parlamentar francez'. De ce e pronunțat numele NATO și de ce este Bruxelles? Va spun și punctul meu de vedere fără a mă vicimiza, că nu sunt genul și nu este cazul.

Eu cred că a fost o campanie de presă întreținută în mod voit împotriva mea pentru a mă discredita politic. Artizanii acestei campanii de presă eu îi văd în interiorul PSD, din păcate și central, dar în primul rând din rândul PSD-ului local”, a spus senatorul Vergil Chițac, făcând referire la PSD Constanța.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇