Senatorii urmează să primească tablete, astfel încât să nu mai voteze prin apel telefonic, anunță Anca Dragu

Senatorii urmează să primească tablete, astfel încât să nu mai voteze prin apel telefonic, anunță Anca Dragu

Senatorii urmează să primească tablete, astfel încât să nu mai voteze prin apel telefonic, a anunțat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Într-un interviu acordat Agerpres, șefa camerei superioare a Parlamentului României a precizat că senatorii vor primi dispozitivele până la începutul lunii februarie.

Întrebată ce măsuri a luat deja, de când a preluat șefia Senatului, Anca Dragu a vorbit despre introducerea tabletelor pentru votul în plen.

”La Camera Deputaţilor există aceste tablete. La noi, la Senat, încă se votează prin apel telefonic. Am vrut să ne pregătim pentru a avea acest vot funcţional şi coerent în momentul în care vom vota legea bugetului la începutul lunii februarie”, a punctat Anca Dragu.

ADVERTISING

De asemenea, chestionată dacă există timp astfel încât senatorii să aibă aceste dispozitive până când va fi supusă votului legea bugetului, Dragu a răspuns afirmativ.

Da, pentru că am început încă dinainte de Crăciun aceste demersuri. Era un proces deja început la Camera Deputaţilor. Nu este vorba decât de o replicare a acelui efort. Vom avea până la sfârşitul lunii şi o sesiune de training cu senatorii pentru a şti cum să folosească aceste tablete.

Detaliile oferite de șefa Senatului vin în condițiile în care pandemia a obligat elevii din țară să facă ore online, iar multe dintre tabletele promise de aproape un an de Ministerul Educației nu au ajuns la toți copiii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate, pentru că nu au avut cu ce să facă școală online

Citește mai multe despre acest subiect:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇