(P) Scheme de căpușat statul și spațiile verzi recuperate de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

(P) Scheme de căpușat statul și spațiile verzi recuperate de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

Este o realitate – de la Revoluție încoace, Sectorul 2 a fost efectiv jumulit și prădat de spații verzi de-a lungul tuturor mandatelor PSD. Multe terenuri aflate cândva în domeniul public au fost retrocedate „cu cântec”.

Prea multe au ajuns pe mâna samsarilor imobiliari, specializați în cumpărat drepturi litigioase pe trei firfirei si vândut mai departe la prețuri mult mai mari. Iar alte terenuri au ajuns pe mâna șarlataniilor bine conectați cu politicienii PSD și au intrat în posesia unor rechini imobiliari.

ADVERTISING

Însă, mai este și fenomenul șnapanilor, care cu protecția PSD și prin tertipuri administrative, și-au luat pe persoană fizică bucăți din parcurile sectorului pentru înflorirea propriului business. Nu-i de mirare că acum, își dau mână de la mână pentru susținerea candidatului PSD la Primăria Sectorului 2. Este modul de conservare a privilegiului de a pune stăpânire ilegal pe parcurile sectorului 2.

 Cazul „President” (fostul restaurant Brotăcei) din Parcul Tei este un exemplu „școală” de maltratare a spațiului verde. Un fost director de urbanism din Primăria Sectorului 2, devenit consilier personal al primarilor pesediști Onțanu si Toader, arestat pentru luare de mită în anii 2000, a luat o bucată consistentă din Parcul Tei, a defrișat și a betonat-o fără drept și fără autorizație.

ADVERTISING

„Am documentat fiecare detaliu din mecanism. Nu a fost un caz ușor, căci băieții deștepți au știut să se acopere de hârtii și să introducă în acte mici bombițe cu care să-și apere interesele. Dar avem un dosar consistent. Iar anul trecut am emis dispoziții de desființare și-am trecut la etapa de demolare. Vorbim de betonarea ilegală a 2.752 mp din parc, ce s-au transformat în mașini de făcut bani – piscină de 199 mp, parcare de 1.100 mp, 3 terase de 1.343 mp, scenă de 76 mp și bar de 34 mp. Continuăm să ne judecăm, am pornit și un proces pentru aducerea la starea inițială. Pe măsură ce dovedim, reziliem și contractul păgubos pentru comunitate”, declară primarul USR, Radu Mihaiu.

WhatsApp-Image-2024-05-07-at-10.34.20

Alte cazuri au vizat Parcul Național, unde după 2 ani de procese primarul sectorului 2 a reușit să recupereze peste 5.000 de mp folosiți ilegal de șmecheri protejați politic.

ADVERTISING

„Este vorba despre mai multe terenuri de sport și spații verzi din Parcul Național, care aparțin de drept locuitorilor Sectorului 2. Au fost date în exploatare, încă din 2003, cu titlu gratuit, unor privați înșurubați politic, apropiați ai administrațiilor anterioare PSD.  Și, evident, scoteau profit nestingheriți. Schema de căpușare a statului era mereu aceeași: din 5 în 5 ani, li se prelungea contractul fără niciun deranj.

Același administrator făcea tranziția de la societate comercială la fundație non-profit și i se mai prelungea contractul cu încă 7 ani. Așa e, în Sectorul 2 fundația non-profit făcea profit cu proprietățile statului. Iar tupeul e și mai mare. Cu contracte expirate, cu sentințe definitive de evacuare date de Tribunal, acești speciali nu au vrut să renunțe la vaca de muls. Până la urmă, am mers cu executorul judecătoresc ca să-i evacuam”, explică Radu Mihaiu.

În total, au fost recuperate peste 5.000 mp de terenuri de sport și spații verzi din Parcul Național. Într-o primă etapă, au fost recuperate terenurile de sport, aflate chiar în inima parcului – un teren de fotbal și unul de tenis. Un total de 2.500 de mp din parc, 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇