Reacția PNL și PSD la numirea Vioricăi Dăncilă la BNR. Orban: O recomandă vocea și talentul

Reacția PNL și PSD la numirea Vioricăi Dăncilă la BNR. Orban: O recomandă vocea și talentul

Vestea că Viorica Dăncilă a ajuns consilier la BNR nu rămas fără ecou în lumea politică. Deocamdată cel mai plastic s-a exprimat liderul PNL Ludovic Orban, care crede că pentru această funcţie pe Dăncilă o recomandă „vocea şi talentul”.

Întrebat dacă numirea Vioricăi Dăncilă nu este o formă de recompensare a acesteia pentru că l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru prelungirea mandatului de guvernator, Orban a răspuns:

„Eu pot să vă spun doar că am avut o colaborare foarte bună cu BNR în perioada pandemiei, că BNR a susţinut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile şi că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ceea ce priveşte angajarea de cadre la BNR nu mă întrebaţi pe mine, nu mă priveşte”.

ADVERTISING

La rândul său, deputatul PSD Marius Budăi a precizat că nu comentează deciziile guvernatorului BNR și că îi urează succes în activitate fostului premier.

„Eu nu comentez deciziile guvernatorului, dumnealui a hotărât aşa. Doamnei Dăncilă îi doresc multă sănătate şi succes în activitate”, a afirmat Marius Budăi, citat de News.ro.

Chestionat dacă este de părere că Viorica Dăncilă va face o figură frumoasă la BNR, social-democratul a spus: „Probabil că da, nu ştiu. Vom vedea. Cred că da”.

Viorica Dăncilă s-a angajat la BNR, consilier de strategie

Viorica Dăncilă a fost numită consilier de strategie la BNR, a declarat pentru SpotMedia.ro Dan Suciu, purtător de cuvânt al Băncii Naţionale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit acestuia, fostul premier a depus un dosar și a susținut un interviu.

Dan Suciu a precizat că ea va ocupa funcția de consilier pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde.

Nu au mai existat alți candidați pentru această funcție, iar la numirea Vioricăi Dăncilă s-a tinut cont de experiența sa, ne-a mai spus Dan Suciu.

Adrian Vasilescu spune că e bună pentru că a băut cafea cu cine trebuie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇