Rareș Bogdan e invidios pe pantofii lui Ciolacu de 1.500 de euro, îi dă zero șanse lui Geoană și spune că PNL are nevoie de el: Ferească Dumnezeu să fiu eu în afară!

Rareș Bogdan e invidios pe pantofii lui Ciolacu de 1.500 de euro, îi dă zero șanse lui Geoană și spune că PNL are nevoie de el: Ferească Dumnezeu să fiu eu în afară!

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a fost efervescent, sâmbătă, într-o emisiune TV.

Am spicuit câteva dintre afirmaţiile sale, preluate de News.ro. Au mai multă sau mai puţină relevanţă în contextul politic, dar sunt spectaculoase ca formulare şi efect.

  • Marcel Ciolacu este de vreo 3-4 luni în campanie prezidenţială, dar din experienţa mea (...) vă pot spune că, dacă începi prea repede să alergi, s-ar putea ca finişul să nu-ţi aparţină".
  • Cea mai mare surpriză în alegerile din anul 2024 o va reprezenta scorul sub aşteptări al AUR. Eu am sondaje de opinie (...) Noi încă nu am testat şi avem vreo 20 de rezultate, un judeţ unde AUR să depăşească 20 la sută. Cel mai mult are 18% cred că în Dâmboviţa. (...) Există şi judeţe cu 6, 7, cu 8, cu 11%”.
  • "AUR va fi departe de ceea ce se aşteaptă. Şi noi nu ne-am apucat încă de AUR. Când noi ne vom apuca de ei, adică când vom intra cu ei, pentru că până acuma i-am considerat marginali şi am considerat că nu merită să intrăm în dispută cu ei".
  • "Nu mă interesează, nu vreau să candidez (la Primăria Capitalei - n.red.). Dacă aş vrea, aş lua peste 20%, dar nu vreau. S-au purtat urât, nu mi-au dat şansa atunci când trebuiau să-mi dea şi acum nu mai vreau eu".
  • PNL nu îl va susţine pe Nicuşor Dan: "Nu. De ce să fie Nicuşor Dan? L-a susţinut Orban, nu noi. Atunci trebuia să fiu eu candidatul şi lui Orban îi era frică că-i iau partidul".
  • Despre Eduard Hellvig, fost şef SRI: "De unde să ştiu ce vrea Edi? Oricând e binevenit în PNL. Are uşile deschise oricând la PNL. Oricând. Nu rupe partidul. Edi a luptat să adune liberalii, niciodată să-i despartă".
  • Klaus Iohannis ar fi cu siguranţă un excepţional Înalt Reprezentant la experienţa pe care o are, la echilibrul pe care îl are, fiind un om raţional, un european convins. Dar poate fi şi preşedintele Consiliului European. De ce nu?”.
  • „Nicio şansă! Zero! Dacă Mircea Geoană candidează, eu îl întreb un singur lucru în fiecare zi: Ionuţ Costea, Ionuţ Costea, Africa, Ionuţ Costea, vrei să-l eliberezi? Vrei să ieşi preşedinte ca să-l eliberezi pe Ionuţ Costea! Şi l-am omorât, gata! Dacă iese preşedinte, vrea să-l graţieze în prima zi. Eu aşa ştiu. Asta voi spune în fiecare zi în campanie: vrea să câştige ca să-l graţieze pe Costea. Am terminat cu Geoană. Mai departe, altul”.
  • PNL are azi un candidat la prezidenţiale. E Nicolae Ciucă. E foarte bun Nicolae Ciucă. A evoluat enorm în ultimele luni. Am fost în diverse locuri cu Nicolae Ciucă, şi-n ţară, şi-n diaspora. E uman. Omul ăsta e uman şi e sincer. Ce ştie face şi răspunde, ce nu ştie, spune: ”Domnule, lăsaţi-mă să mă informez”. Nu e atotştiutor, nu e arogant, nu e corupt. E un om de bun simţ”.
  • Ce cumpără cu 100 de lei: ”Roşii, brânză de la sibienii mei, pâine şi untură, unsoare, cum se zice în Ardeal".
  • Despre Marcel Ciolacu: "Nu ştiu ce a luat Ciolacu, dar ştiu un singur lucru: în politică trebuie să fii foarte atent, că poţi să cazi în ridicol extrem de rapid. Trebuie să aibă grijă! Eu atât îi spun, cu simpatie: Domnule, ai grijă! Vi-l amintiţi pe Adrian Năstase în cizme de cauciuc şi în vestă? Nu încerca să fii ceea ce nu eşti”.
  • ”Eu n-am pantofi de 1.500 de euro. Şi sunt un om bogat şi port haine scumpe. N-am pantofi de 1.500 de euro. Sunt invidios. Socialist cu pantofi de 1.500 de euro? Noi, liberalii avem voie să avem pantofi de 1.500 de euro. Să-şi cumpere nişte galoşi!”
  • Despre candidatura la PE: „Nu ştiu dacă o să fiu number one, two, three sau four (locul unu, doi, trei sau patru - n.red.). Dar voi fi la Bruxelles pe listă pentru că au nevoie de mine, nu pentru că m-ar iubi toţi, că nu mă iubesc toţi. În schimb, eu, Dan Motreanu, Daniel Buda suntem nişte personaje politice care au recunoaştere la nivelul primarilor, activului de partid".
  • Respinge liste comune cu PSD la europarlamentare: „Nu, nu vreau liste comune, am spus de la început. Problema noastră azi nu e AUR, PSD, USR. Noi avem probleme cu noi înşine. Noi trebuie să-i convingem pe ai noştri că suntem foarte buni, că suntem cel mai pro-european partid şi cel mai pro-euroatlantic partid. Suntem garanţia că România nu deviază de la drumul ei în Europa".
  • "Au făcut cei de la USR  un studiu despre încrederea în europarlamentarii români. Sunt pe primul loc. Pe doi e Terheş. Le place, nu le place, asta e viaţa. Unii dintre ei nu mă vor chema de drag de mine, că-s al dracului şi sunt spurcat la gură, cum se zice în Ardeal. Le spun şi unora dintre ai noştri că sunt proşti atunci când sunt proşti, ceea ce nu se prea practică în politică. N-au ce face, au nevoie de mine. Ferească Dumnezeu să fiu eu în afară!”
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇