Rafila spune că niciun angajat din Ministerul Sănătății nu a lucrat la PNRR și că a găsit multe lucruri ciudate. Replica lui Ghinea: Puneți mâna la muncă, putorilor!

Rafila spune că niciun angajat din Ministerul Sănătății nu a lucrat la PNRR și că a găsit multe lucruri ciudate. Replica lui Ghinea: Puneți mâna la muncă, putorilor!

Alexandru Rafila spune că niciun angajat al Ministerului Sănătăţii nu a lucrat şi nu a văzut PNRR, fiind descoperite ”destul de multe lucruri ciudate”.

Ministrul susţine că, de multe ori, valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului.

Întrebat la Antena3 dacă legat de PNRR a găsit lucruri ciudate cu privire la ce s-a negociat, Alexandru Rafila a declarat că, în primul rând, nu a avut acces la documentele acestui program.

”Am găsit şi noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rând, că nu am avut acces la documentele acestui program şi ceea ce a fost foarte ciudat pentru toată lumea care lucrează în Ministerul Sănătăţii este că niciun angajat din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program.

ADVERTISING

Pare destul de ciudat. A fost lucrat pe persoană fizică, nu ştiu exact cum a fost lucrat, în primul rând. Şi al doilea element este legat de faptul că de multe ori valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului”, a susţinut Alexandru Rafila.

Întrebat despre ce este vorba, Rafila a explicat că la Agenţia Naţională de Investiţii în Sănătate numai consultanţa a costat 25 milioane de euro, în timp ce finanţarea este de doar 5 milioane de euro.

”La Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate, funcţionarea agenţiei este finanţată cu 5 milioane de euro şi consultanţa cu 25 de milioane de euro. Aşa a fost făcut contractul. Deocamdată am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim-ministrului”, a mai declarat Rafila.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Replica lui Ghinea: Puneți mâna la muncă, putorilor!

În replică, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, acuză PSD că atacă PNRR pentru că încearcă să găsească scuze să nu contruiască spitale.

”Rafila, nu fi puturos, pune mana și fă spitale! PSD e încurcat de cele 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru construcția de spitale. Se dau de ceasul morții să găsească scuze și să inventeze pretexte ca să nu le facă. De asta și atacă PSD continuu PNRR, pentru că impune un mod de a face lucrurile pe care ei nici nu-l știu, nici nu-l vor.

Aseară, Rafila a fost la TV la Gâdea, la un exercițiu ”jurnalistic” de masat dorsalul cu limba. Au găsit ei bomba. Investiții la Agenția care va construi spitale de 5 milioane și consultanță de 25. Au pierdut 5 milioane de euro pe drum, dar să trecem peste”, scrie Ghinea pe Facebook.

ADVERTISING

Fostul ministru explică faptul că agenția care ar trebui să construiască spitale (ANDIS) este finanțată din PNRR.

”Asta înseamnă 5 milioane pentru funcționarea sa (salarii, dotări) până în 2026 și 25 de milioane pentru tot ce înseamnă asistență tehnică la construcția de spitale. Cât e investiția de fapt? Stați jos?

1,7 MILIARDE EURO. Repet: Un miliard plus 700 milioane. Euro. Cât de analfabet să fii să crezi că salariile de la ANDIS sunt ”investiții” și să omiți 1,7 miliarde cât e investiția în spitale?”, subliniază Cristian Ghinea.

În final, fostul ministru anunță că ”urmează informații bombă despre Rafila și lenea lui care va deveni proverbială”.

”Tot acest atac e unul preventiv, pentru că ei știu că eu știu. Ciolacu, Rafila - sunteți pe cale să ratați șansa de a investi 1,7 MILIARDE euro în spitale. O să fiu aici să vă toc cu asta. Puneți mâna la muncă, putorilor!”, conchide Ghinea

Rafila, nu fi puturos, pune mâna și fă spitale! PSD e încurcat de cele 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru...

Publicată de Cristian Ghinea pe Marţi, 15 februarie 2022

Și fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a explicat că 5 milioane de euro sunt cheltuielile cu operaţionalizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate pe 5 ani, iar 25 de milioane sunt cheltuielile cu asistenţa tehnică, între care studii de fezabilitate pentru 8 spitale, monitorizarea unor proiecte de construcţii la 6 spitale.

"Investiţiile sunt, de fapt, 1,7 miliarde de euro. Rafila pune cruce celor 25 de spitale din PNRR", a arătat Mihăilă.

Rafila spune că limbajul lui Ghinea lasă de dorit

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, îi răspunde lui Cristian Ghinea și spune că limbajul acestuia a lăsat de dorit.

”Am fost surprins, au fost trei reacţii, domnul Voiculescu, domnul Ghinea, doamna Mihăilă, a fost o reacţie concertată. Nu vreau să intru în niciun fel de polemici, am fost surprins, cel puţin din partea domnului Ghinea, limbajul a lăsat de dorit.

Mă şi gândeam, nu ştiu de ce m-am gândit la chestiunea cu cei 7 ani de-acasă, dar probabil că am făcut eu un exerciţiu prea intens de gândire în ceea ce îl priveşte pe domnul Ghinea”, a spus ministrul Sănătăţii.

În schimb, Rafila nu a comentat acuzațiile lui Ghinea cu privire la PNRR și banii pentru spitale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇