Rafila a plecat o săptămână în Cuba. E singurul ministru UE, la o conferinţă cu Zimbabwe și Trinidad Tobago

Rafila a plecat o săptămână în Cuba. E singurul ministru UE, la o conferinţă cu Zimbabwe și Trinidad Tobago

Alexandru Rafila a zburat în Cuba, pentru o conferinţă unde este singurul ministru european, alături de oficiali din ţări africane şi sud-americane.

La eveniment participă miniștrii Sănătății din Mozambic, Venezuela, Jamaica, Belize, Egipt, Trinidad Tobago sau Zimbabwe, Rafila fiind singurul din Uniunea Europeană. Alături de oficiali cubanezi, mai sunt prezenţi și oficiali din Dominica, Panama şi Zambia.

Rafila a semnat un document ieri care stabileşte cooperarea în domeniul sănătăţii între România şi Cuba, despre care ambasada noastră la Havana susţine că este un pas important in dezvoltarea relaţiei bilaterale dintre cele două ţări.

ADVERTISING

La semnarea oficială, ministrul a fost însoţit de rectorii universităţilor de Medicină din Târgu Mureş, Timişoara şi Braşov.

Înainte de a semna actele, Rafila a vorbit cu ministrul cubanez, José Angel Portal Miranda, despre dezvoltarea schimburilor de bune practici în domeniul acordării asistenţei medicale, pregătirii profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi despre colaborarea în domeniul farmaceutic.

Ministrul Sănătăţii se află în aceste zile într-o vizită oficială în Cuba (în perioada 15 - 22 octombrie), unde participă la Conferinţa internaţională „Cuba-Salud 2022”, a cărei temă este „Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

HotNews a obţinut costurile de deplasare ale ministrului.

La plecarea în deplasarea externă au fost acordate ministrului Alexandru Rafila următoarele sume:

  • diurnă externă în valută - 433 euro;
  • cazare externă în valută – 1.680 euro.

De asemenea, cheltuielile pentru deplasarea externă a consilierului personal, care face parte din delegația însoțitoare, sunt următoarele:

  • diurnă externă în valută - 240 euro;
  • cazare externă în valută – 840 euro.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇