Radu Mihaiu: Sectorul 2 are cele mai multe voturi nule, la nivelul întregii țări. Sunt opt plângeri penale

Radu Mihaiu: Sectorul 2 are cele mai multe voturi nule, la nivelul întregii țări. Sunt opt plângeri penale

Au trecut 9 zile de la alegeri şi pentru Sectorul 2 încă nu avem rezultatele finale de la BEC.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a mers marţi la Secţia de Poliţie nr. 8 din Capitală (zona Mihai Bravu – Iancului), pentru a oferi detalii cu privire la plângerea penală referitoare la buletinele de vot preştampilate cu sigla PSD.

Radu Mihaiu susţine că Sectorul 2 este cel care are cele mai multe voturi nule, la nivelul întregii ţări, ca procent, şi se bucură că sesizările sale privind buletinele preştampilate din ziua votului au dus la demararea unei anchete.

ADVERTISING

”Sunt 4 secţii diferite în care s-au găsit buletine preştampilate, şapte de care ştim şi pe care le-au raportat cetăţenii. Nu ştiu câte au fost introduse deja în urnă.

Cel mai probabil, o parte din aceste buletine preştampilate s-au transformat în voturi nule, pentru că, evident, dacă ele erau deja preştampilate cu PSD şi cineva vota altceva, buletinul devenea nul”, a explicat primarul.

”Sectorul 2 este cel care are cele mai multe voturi nule, la nivelul întregii ţări, ca procent.

Sunt 3% voturi nule, media, în rest, este undeva la sub 2%. La noi sunt peste 50% mai multe voturi nule şi mă bucur că Poliţia face cercetări în acest caz. Sunt convins că toţi cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească pentru această fraudare a alegerilor”, a mai spus Mihaiu.

ADVERTISING

El a precizat că ”sunt opt plângeri penale de care ştiu în acest moment şi mai sunt plângeri penale pentru vânzare de voturi, în care se dădeau câte 100 de lei, 200 de lei pentru o poză cu buletin votat cu PSD”.

”Avem plângere penală pentru un proces verbal urcat cu semnătură falsă în dreptul reprezentantului USR. Avem plângere penală pentru reprezentantul PSD din Biroul Electoral de sector, pentru presiuni făcute la adresa unor membri ai unei comisii de votare în sensul reflectării greşite a rezultatului votului din acea secţie”, a completat Mihaiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇