Proteste în Lituania, față de uniunile civile pentru cuplurile de același sex

O propunere legislativă prin care este autorizată uniunea civilă pentru cuplurile de același sex i-a scos pe lituanieni în stradă.

Europarlamentarul Tomas Vytautas Raskevicius, declarat homosexual, a inițiat proiectul de lege, pe care parlamentul urmează să îl examineze luna viitoare.

Noua propunere urmăreşte să acorde cuplurilor LGBT drepturi de moştenire şi coproprietate a bunurilor, garanţii procedurale, posibilitatea schimbării numelui de familie, dar fără dreptul de a adopta copii, potrivit presei locale.

ADVERTISING

Potrivit poliţiei, zece mii de persoane au participat vineri, la Vilnius, la demonstraţia denumită "marşul în apărarea familiei".

Preşedintele Gitanas Nauseda a declarat că orice recunoaştere legală a cuplurilor de acelaşi sex trebuie să fie în conformitate cu Constituţia ţării, care defineşte căsătoria drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Protestatarii consideră uniunile între persoane de acelaşi sex drept o ameninţare la adresa valorilor familiei tradiţionale.

Un sondaj Eurobarometru din 2019 constata că 70% din lituanieni se opun recunoaşterii legale a uniunilor de acelaşi sex, marcând una dintre cele mai puternice opoziţii la drepturile homosexualilor din UE.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia:

Noul șef al Poliției - la deal cu frâna de mână trasă

Paradoxul Rusia: economie mediocră – mare putere militară

Stratosfera s-a subțiat cu 400 de metri din anii 80 încoace. Ce urmează








În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇