Premierul Ciucă cere instituțiilor să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mască de protecţie

Premierul Ciucă cere instituțiilor să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mască de protecţie

Nicolae Ciucă, premier interimar, cere instituțiilor statului să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă, senator AUR, pentru a nu purta mască de protecție, inclusiv în Parlament.

„Regulile sunt stabilite de specialiști și au fost adoptate de instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să își facă datoria.

Cu certitudine trebuie o verificare făcută de către instituțiile abilitate în acest sens”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul interimar afirmă că instituțiile „sunt în măsură să se autosesizeze”.

ADVERTISING

Diana Șoșoacă, senator AUR, a participat la prima ședință a forului legislativ fără mască de protecție.

După consultările de la Cotroceni, Diana Șoșoacă preciza că are adeverință medicală, document care îi permite să nu poarte mască de protecție.

La intrarea la consultări, aceasta a fost filmată cu mască, deși e drept că nu o purta regulamentar și nu îi acoperea și nasul.

”Aveți o problemă cu masca asta, este o mare problemă pentru că se încalcă drepturi și libertăți ale unor oameni care efectiv sunt exceptați de la purtarea măștii. (…)

ADVERTISING

Noi am respectat protocolul. Mi s-a spus că nu pot să intru fără mască și le-am arătat adeverința, m-au rugat să o pun măcar pe gură și am pus-o pe gură”, a spus Șoșoacă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇