Prelungirea stării de alertă va fi adoptată în ședinta de luni a Guvernului: Azi lipsește avizul Consiliul Legislativ

Prelungirea stării de alertă va fi adoptată în ședinta de luni a Guvernului: Azi lipsește avizul Consiliul Legislativ

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va trebui să fie întrunit luni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi apoi făcută o şedinţă de Guvern în care să fie aprobată hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în contextul în care până în prezent nu a fost dat avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ.

El a adăugat că hotărârea va include şi măsuri în ziua votului la alegerile locale precum şi măsuri de relaxare în anumite domenii.

„Proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi trimis la Secretariatul General al Guvernului”, a afirmat un secretar de stat la şedinţa de joi a Executivului. 

ADVERTISING

La rândul său, premierul a precizat că, în cazul în care nu există până acum avizul Consiliului Lgislativ, trebuie amânată adoptarea proiectului de hotărâre privind prelungirea stării de alertă până luni. 

„Deci nu avem încă avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu îl avem ca să îl adoptăm azi, asta înseamnă că luni trebuie să facem CNSU şi şedinţă de Guvern astfel încât să adoptăm prelungirea (...). Solicitaţi Consiliului Legislativ să dea cât mai repede avizul. Sunt prevederi legate de ziua votului care trebuie introduse în ziua votului şi mai sunt câteva măsuri de relaxare în anumite domenii”.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/guv.ro/videos/691228051606136/?__xts__%5B0%5D=68.ARBs5JuMee7xTIQh5BkpcFTaufrSH7wfAv4xBNfwykZ4SIILJQaB3_qDBdPYk70YEedlSINmIdpT3VFORN389geWWX0_fC_mcqKRy7xW8v5CWSamwVjiSRYYFvN1rTz7P6PcNr74XubIZaE8NgTtk_nrhguKbbi4o5G1lXnlYD8jf5RP5jmMtV6tLnr7KTULWTYaJgSUBcy3d_2fWjSDdYs3m8hiUMG9fG3VuBkvuL5YRVF-fi45EOO_pdqdsa1kUZgrd0Il4etk6JBqeRer4oPWb8JPobl6gxgc5haw1t5U80TrzZBe0xE7KvIhs8CrRrYar23UWf87Vo77F24mCMYsF6aJr9OfBI4&__tn__=-R

Guvernul a prelungit, printr-o hotârâre în şedinţa din 16 august, starea de alertă pentru încă o lună. 

ADVERTISING

Nelu Tătaru a anunţat, joi la Piteşti, că propunerea Ministerului Sănătăţii este ca starea de alertă să fie prelungită cu încă o lună.

Nu scăpăm de starea de alertă. Ministrul Sănătății anunță că va propune prelungirea ei cu 30 de zile

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a spus Nelu Tătaru într-o conferinţă de presă susţinută joi la Piteşti.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că propunerea este ca prelungirea stări de alertă să fie cu alte 30 de zile. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇