Predoiu, după întâlnirea cu Zuckerman: Suntem interesaţi de modelele de digitalizare folosite în sistemele de justiţie din SUA şi democraţiile occidentale

Predoiu, după întâlnirea cu Zuckerman: Suntem interesaţi de modelele de digitalizare folosite în sistemele de justiţie din SUA şi democraţiile occidentale

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman, la sediul instituţiei. Discuţiile s-au axat pe combaterea infracţiunilor financiare, a criminalităţii informatice, traficului de persoane, cât şi pe digitalizarea Justiţiei.

Cătălin Predoiu a afirmat, la finalul întâlnirii, că România este interesată de „soluţiile şi modelele de digitalizare folosite în sistemele de justiţie din SUA şi democraţiile occidentale”, potrivit unui comunicat de presă.

Întâlnirea de lucru a ministrului Cătălin Predoiu cu Adrian Zuckerman s-a înscris în cadrul cooperării instituţionale dintre Ministerul Justiţiei şi Ambasada SUA de la Bucureşti, arată un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei remis miercuri News.ro.

„Ministerul Justiţiei îşi continuă demersurile pentru a coagula un front mai larg interinstituţional intern şi extern de combatere a traficului de persoane şi crimei organizate şi de a capacita orice resurse instituţionale şi expertiză în acest domeniu. Suntem, de asemenea, interesaţi de soluţiile şi modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiţie din SUA şi alte democraţii occidentale. Sectorul companiilor private, inclusiv cele româneşti, deţine o importantă expertiză în acest domeniu şi trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiţiei, dar şi a instituţiilor subordonate, a Ministerului Public, dar şi a serviciului public judiciar. Soluţiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituţiile să poată comunica şi coopera digital fără bariere şi blocaje”, a precizat Cătălin Predoiu, la finalul întrevederii cu ambasadorul american.

https://www.facebook.com/ministeruljustitieiromania/posts/1465962406940022?__xts__%5B0%5D=68.ARDL7WuHibFq4JyeznkmNFyV46ijelnd88HUxMwXyZeUcbJbrK1z-T_H_gSO_iozU-Gu1uG3lQZD4rOlFQXgre0ETHO0EPmaTwbroE2KC81njcFT44NbmO4Wjg1A31X36gp3z99ZWuIlVTB_jT0V7GFYp7JRqmQZ43gAvysng13Ouk_exZt_yrS4an2YYG_72EpmIjVZYRx2MUKm_kjLSvtPWoU5stZS43bK-m7jvTXa6ERFWl3Nnt6Aw-reXZ-uEMobnAJzP1idVfdPs8W6yGTLg_7clDTWfnT00R1NSd38o6aMC7fv0obNZyV5gSuRvCF4prrovDS-6oXqpxsY6p72yg&__tn__=-R

”Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate”

Şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis un comunicat de presă cu detalii despre întrevedere. 

„Cei doi au discutat despre recentele progrese privind statul de drept şi lupta împotriva traficului de persoane, precum şi despre eforturile de digitalizare pentru îmbunătăţirea fluxului de informaţii dintre structurile româneşti şi americane de aplicare a legii.

Ambasadorul i-a lăudat pe ministrul Cătălin Predoiu şi pe procurorul general Gabriela Scutea pentru foarte strânsa cooperare dintre agenţiile româneşti şi americane de aplicare a legii. Această cooperare a condus la mai multe arestări recente de mare notorietate, ale unor infractori implicaţi în criminalitate organizată, în trafic de persoane, în infracţionalitate cibernetică, în comerţ ilicit cu droguri şi în infracţiuni financiare”, a transmis ambasada SUA în România în documentul de presă remis News.ro. 

România și SUA anunță un program de toleranță zero pentru traficul de persoane: ”Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!”, este mesajul transmis infractorilor

De asemenea, ambasadorul Adrian Zuckerman a lăudat eforturile neobosite ale ministrului de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior şi de a transforma măsurile de luptă împotriva traficului de persoane într-o prioritate.

„Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Îi suntem recunoscători pentru dedicare”, a spus Zuckerman. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇