PNL nu e de acord cu taxarea luxului: Ai fost mai harnic şi ai avut noaptea mai scurtă şi ai muncit. Trebuie să încurajăm şi acumularea cinstită în această ţară

PNL nu e de acord cu taxarea luxului: Ai fost mai harnic şi ai avut noaptea mai scurtă şi ai muncit. Trebuie să încurajăm şi acumularea cinstită în această ţară

PNL nu este de acord cu impozitarea suplimentară a românilor care muncesc și au acumulat active, a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Florin Cîţu, menţionând că nu va abdica nici de la principiul anunţat de a nu creşte taxele.

„În România, orice venit este deja impozitat, este vorba dacă vrem să penalizăm pe cineva că a avut în viaţă, că a muncit şi a acumulat active, dacă vrem să penalizăm suplimentar. Mie nu mi se pare normal acest lucru.

A, dacă e vorba de evaziune fiscală, eu sunt de acord să eliminăm evaziunea fiscală, dar nu sunt de acord ca românii care muncesc, îşi asumă riscuri, investesc şi au plătit impozite, să venim după aceea să spunem că mai trebuie să plătiţi ceva că asta este justiţie socială.

ADVERTISING

Cu asta nu suntem de acord, dar suntem de acord cu eliminarea evaziunii fiscale la orice nivel şi la nivel mic şi la nivel mare", a afirmat Cîţu, după negocieriile de miercuri pentru programul de guvernare.

Liderul liberal a mai spus că nu este de acord cu creşterea taxelor şi cu schimbarea principiului de alocare de resurse către investiţii.

"Eu am spus de la început că nu vom creşte taxele, de la acest principiu nu vom abdica. În acelaşi timp, schimbarea paradigmei prin care am alocat mai multe resurse către investiţii ne-a ajutat să avem resurse mai mari la buget anul acesta, 40 miliarde de lei mai multe decât anul trecut", a adăugat liderul PNL.

ADVERTISING

Flutur: Dacă ai o valoare mai mare, nu este un delict, şi eu te sancţionez că tu ai ajuns să ai acea valoare mai mare dacă tu ai fost mai harnic şi ai avut noaptea mai scurtă şi ai muncit

Și prim-vicepreşedintele PNL, Gheorghe Flutur, a declarat că liberalii nu doresc ca taxele şi impozitele să crească în perioada următoare şi pledează pentru păstrarea cotei unice de impozitare la negocierile cu PSD asupra programului de guvernare.

"Nu este domeniul meu, doar vreau să vă spun că sunt lucruri la care ne înţelegem, sunt unele la care mai urmează nişte discuţii. PNL spune clar că nu dorim să mai creştem taxele şi impozitele în perioada următoare şi ne vom ţine de acest angajament", a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, liberalii nu doresc sancţionarea celor care "capitalizează", fiind întrebat despre propunerea PSD privind suprataxarea marilor averi.

"Eu cred că aici vor găsi soluţii împreună specialiştii. Nu e domeniul meu. Eu pot să vă spun, ca o gândire liberală, dacă ai o valoare mai mare nu este un delict şi eu te sancţionez că tu ai ajuns să ai acea valoare mai mare dacă tu ai fost mai harnic şi ai avut noaptea mai scurtă şi ai muncit.

Adică, noi liberalii nu vrem să sancţionăm din punctul acesta de vedere pe cel care capitalizează. Aici fiecare poate să spună cum vede, dar eu cred că noi trebuie să fim foarte sinceri cu electoratul.

Noi trebuie să încurajăm şi acumularea cinstită de capital în această ţară. Nu să te pedepsesc dacă ai avut curajul să ai un anumit capital", a spus Flutur.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇