PNL își menține decizia de a merge în Parlament cu un Guvern minoritar. PSD insistă că nu îl va vota: Este o greşeală foarte mare

PNL își menține decizia de a merge în Parlament cu un Guvern minoritar. PSD insistă că nu îl va vota: Este o greşeală foarte mare

PNL își menține decizia de a merge în Parlament cu un Guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, spune vicepreședintele partidului, Gigel Știrbu.

Potrivit acestuia, azi în cadrul Biroului Executiv ar putea fi validat mandatul pe care îl va avea premierul desemnat și lista de miniștrii.

Documentul va fi depus, probabil, mâine în Parlament iar votul este posibil să fie dat miercuri.

”Astăzi, în jurul orelor 15, avem o ședință a unui for de conducere statutar, respectiv Biroul Executiv, în care probabil vom valida mandatul pe care-l va avea premierul desemnat, Nicolae Ciucă și lista Guvernului cu care acesta va merge în fața Parlamentului.
Probabil, în cursul zilei de mâine, domnia sa va depune această listă la registratura Parlamentului, urmând ca în cursul săptămânii următoare, cel mai probabil marți vor avea loc audieri în comisii ale miniștrilor desemnați, iar miercuri probabil votul în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului”, a declarat Gigel Știrbu la RFI România.

ADVERTISING

Întrebat dacă PNL va merge pe varianta unui Guvern minoritar, Gigel Știrbu a spus: ”Da, aceasta este decizia la acest moment. Nu cred că până la ora când începe ședința acestui for de conducere politic se va mai schimba ceva”.

Deși PSD și USR au anunțat că nu susțin un Guvern minoritar, Știrbu e optimist și crede că acesta va trece de Parlament.

”Eu cred că în Parlamentul României sunt oameni care înțeleg gravitatea situației și îmi doresc să cred că miercuri, acest Cabinet va fi învestit”, a precizat acesta.

ADVERTISING

Ciolacu: Soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare

Totuși, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat și vineri că soluţia unui guvern minoritar este o "greşeală foarte mare", iar social-democraţii nu pot susţine aşa ceva.

"Am avut o deschidere totală să discutăm şi cele 10 măsuri, şi programul de guvernare pe o perioadă scurtă, am avut deschiderea să venim şi cu un guvern de tehnocraţi ca pe urmă să ne întoarcem la popor, la alegeri anticipate.

Nu ştiu ce au hotărât liberalii şi nici nu mă interesează în mod deosebit, în schimb PSD rămâne consecvent şi consideră că soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare şi noi nu putem susţine aşa ceva.

ADVERTISING

Când ai de-a face cu patru crize, economică, sanitară, socială, politică, nu poţi trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îţi trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, citat de Agerpres.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇