Cîțu spune că România poate funcționa și cu guvern interimar: Nu este o problemă să nu ai buget. Despre refacerea coaliției: It takes two to tango!

Cîțu spune că România poate funcționa și cu guvern interimar: Nu este o problemă să nu ai buget. Despre refacerea coaliției: It takes two to tango!

Premierul interimar Florin Cîţu susține că nimeni nu va avea de suferit şi vor fi alocate toate resursele necesare, la rectificarea bugetară.

Reacţia a venit în contextul unei întrebări cu privire la imposibilitatea unui Guvern interimar de a efectua rectificarea bugetară, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu avertizând că în lipsa ei nu vor fi bani pentru plata salariilor profesorilor în decembrie.

„Să nu ne mai grăbim. Bineînţeles că se pot aloca resurse, că rectificarea bugetară înseamnă să aloci resurse dintr-o parte în alta. Se pot aloca resurse prin intermediul Fondului de rezervă al Guvernului. Se pot aloca resurse. Fondul se poate umple cu resurse din alte ministere, deci nu asta este problema. Veţi vedea când va fi nevoie. Deci dacă va fi nevoie şi dacă vom ajunge în acea situaţie, vă spun că nimeni nu va suferi şi vor fi resursele în continuare. Ştiţi foarte bine că şi anul trecut bugetul a fost adoptat în februarie.

ADVERTISING

Deci nu este o problemă să nu ai buget. Avem un buget care a fost făcut anul trecut. Vom merge până pe 12. Sunt lucruri care se pot face, dar nu este optim. De aceea e nevoie şi ca PSD şi USR să arate că vor cu adevărat să treacă peste această criză, nu doar să schimbe în fiecare zi, să vină cu o altă soluţie”, a declarat Florin Cîţu.

It takes two to tango!

El s-a arătat optimist că totuși săptămâna viitoare am putea avea Guvernul Ciucă instalat, însă nu e clar pe ce se bazează, având în vedere că în continuare nu vede nici PSD, nici USR la guvernare.

ADVERTISING

Astfel, dacă în urmă cu o zi afirma că premierul desemnat Nicolae Ciucă poate negocia cu USR inclusiv refacerea coaliției, acum spune că această discuție nu a avut loc.

”Şi eu şi românii ne uităm şi nu înţelegem această atitudine a celor de la USR. Noi am făcut o concesie (...) este momentul ca şi cei de la USR să înţeleagă importanţa momentului prin care trece România, să facă un pas şi să spună că vor susţine acest guvern minoritar şi vom putea discuta din nou, peste opt, nouă luni de zile”, a spus Cîţu, adăugând că ”trebuie să trecem peste perioada de iarnă”.

ADVERTISING

El a precizat că mandatul PNL este clar, al unui Guvern minoritar, susţinut de parlamentari de la toate partidele, pentru a trece această perioadă. 

Întrebat despre refacerea coaliţiei cu USR, cu premier Nicolae Ciucă, Florin Cîţu a repllicat cu un citat: ”It takes two to tango”. 

”E vorba de două partide care au acum viziuni diferite”, a adăugat preşedintele PNL, arătând că ”din partea cealaltă nu este niciun fel de progres”. 

”Dacă rămân blocaţi în ceea ce spuneau şi acum două săptămâni, nu înţeleg atitudinea celor de la USR”, a afirmat preşedintele PNL. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇