(P) Planul pentru București - ce e important pentru tine? SONDAJ

(P) Planul pentru București - ce e important pentru tine? <span style="color:#990000;">SONDAJ</span>

Traficul, poluarea, termoficarea, transportul în comun, spațiile verzi, locurile de petrecere a timpului liber – toate sunt probleme mai mici sau mai mari cu care se confruntă bucureștenii. Mai sunt câteva zile până duminică, 9 iunie, ziua în care au loc alegerile locale și va fi ales primarul Capitalei și cei 6 primari de sector, cei care vor modela Bucureștiul în următorii patru ani.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Municipiului București, care se află pe poziția 2 pe buletinul de vot, a prezentat un „Plan pentru București”, pe care l-a structurat pe 10 teme esențiale pentru Capitală.

ADVERTISING

Candidatul PNL spune că aplicarea măsurilor din planul pe care l-a gândit ar face din București un oraș modern, sigur, conectat, civilizat, care ar răspunde la nevoile oamenilor de mobilitate, siguranță, sănătate, distracție, educație, mediu, digitalizare, acces permanent la utilități etc. Un București al familiilor, al vârstnicilor și al tinerilor.

Sebastian-Burduja-PNL
Foto: Facebook Sebastian Burduja

Sebastian Burduja vrea să știe și ce este important pentru tine să se realizeze în București. Pentru a afla opinia ta, care este importantă, Sebastian Burduja te invită să răspunzi anonim la sondajul de mai jos, a cărui completare nu îți va lua mai mult de câteva minute.

ADVERTISING

Detalii despre Planul pentru București, prezentat de Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Bucureşti şi-a prezentat „Planul pentru Bucureşti” detaliat într-o carte pe această temă, scrisă înainte de a fi nominalizat.

Am scris această carte, Planul pentru Bucureşti, tocmai pentru a da o perspectivă şi, aşa cum ştiţi, era publicată înainte de a fi anunţat candidatul PNL. Pentru că nu am intrat în această luptă, împreună cu dumneavoastră, pentru o funcţie. Am intrat pentru ideile care merită să fie puse în practică.

Sebastian Burduja
ADVERTISING

Iată câteva dintre ideile și declarațiile candidatului PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja:

  • Combaterea consumului de droguri - un primar poate face asta în parteneriat cu Ministerul de Interne şi prin prezenţa poliţiştilor locali în proximitatea şcolilor.
  • Bucureştiul conectat - În ce privește fluidizarea traficului, "să ducem traficul în subteran şi să lăsăm oraşul pentru oameni", așa cum s-a întâmplat prin aplicarea proiectului 'The Big Dig' din oraşul american Boston.
  • Bucureștiul conectat - Capitala să devină port la Dunăre: "E un proiect la care ţin mult şi se numeşte Bucureştiul port la Dunăre. Avem un canal Dunăre-Bucureşti, care e terminat în proporţie de cam 70%. Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta. Ideea nu e a comuniştilor, e de la Alexandru Ioan Cuza. Gândiţi-vă cum ar fi ca Bucureştiul să intre în liga oraşelor europene care sunt port la Dunăre: Budapesta, Belgrad, Viena, Bratislava. Aparţinem de acest club. Transportul pe apă, apropo, e cea mai ieftină formă de transport. Croazieră pe Dunăre Bucureşti-Viena? Sigur! Croazieră pe Dunăre Bucureşti - Delta Dunării? De ce nu? Am spus de la bun început, nu trebuie să ne mai propunem lucruri mici, mizele mici fac oamenii mici şi oraşe mici, mizele mari fac oamenii mari şi oraşe mari".
  • Bucureștiul civilizat - În primul rând, cu apă caldă şi căldură. Printre soluţiile prezentate: utilizarea apei geotermale din nordul Bucureștiului, care trebuie folosită ca energie verde, energie regenerabilă, pentru încălzire.
  • Parcuri - Crearea unui parc nou, care să lege Parcul Izvor de parcul din jurul Palatului Parlamentului de parcul din faţa Academiei Române. Transformarea Pădurii Băneasa într-un parc urban.
  • Bucureștiul digital și fabrica de unicorni - „La Bucureştiul digital vreau să vă vorbesc de un proiect de suflet care se numeşte 'fabrica de unicorni'. 'Fabrica de unicorni' s-a întâmplat la Lisabona. Primăria de acolo a luat o zonă industrială veche, o fostă fabrică, şi a transformat-o într-un hub pentru start-up-uri. Arată senzaţional! Avem foarte multe spaţii din Bucureşti care se pretează la asta!".

Alte soluții vizate de Sebastian Burduja pentru București, detaliate în Planul pentru București.

Comandat de Partidul Național Liberal, filiala București, CMF 21240015


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇