Nicușor Dan nu are certificat verde şi nu s-a putut întâlni cu Cîţu la Guvern. Va merge vineri la Ministerul Transporturilor?

Nicușor Dan nu are certificat verde şi nu s-a putut întâlni cu Cîţu la Guvern. Va merge vineri la Ministerul Transporturilor?

Din cauză că nu este vaccinat și nu are certificat verde, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu poate să intre în sediul Guvernului, unde urma să se întâlnească azi cu premierul demis Florin Cîțu.

Edilul a susținut că, odată ajuns la Guvern, i s-a comunicat că întâlnirea s-a mutat la sediul PNL.

În mod normal, potrivit agendei publice, premierul urma să se întâlnească, la ora 12:00, la Palatul Victoria, cu primarul Nicușor Dan.

Scopul: să discute despre cum poate Guvernul ajuta la finanţarea termoficării din Capitală.

ADVERTISING

Nicușor Dan n-a intrat însă în Palatul Victoria, unde toate persoanele care intră au nevoie de vaccin sau de dovada că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Or, Nicușor Dan nu se află în niciuna dentre aceste situații.

„Când am ajuns acolo, mi s-a comunicat că întâlnirea s-a mutat. M-am urcat în mașină și am venit aici (sediul PNL din Modrogan - n.red.)”, a spus Nicușor Dan, care susţine că nu lipsa certificatului verde ar fi fost motivul pentru care s-a mutat locul întâlnirii cu premierul, potrivit Digi 24.

ADVERTISING

Reamintim că Nicușor Dan a anunțat, în a doua parte a lunii aprilie, că fiica sa a fost confirmată cu Covid 19.

Ulterior, Nicușor Dan n-a mai spus nimic despre această situație până la finalul lunii august, când a fost întrebat de jurnaliști, la o conferință de presă, dacă s-a vaccinat.

La acel moment, Nicușor Dan a susținut că a avut Covid 19 în perioada în care și fiica sa a fost bolnavă și că se va vaccina atunci când i-o va permite medicul.

Ulterior, invitat la ProTv, Nicușor Dan a declarat că se va vaccina după ce va face analize medicale. Și că n-a avut timp fizic să se ocupe de aceste lucruri, până acum.

ADVERTISING

Mâine se încheie protocolul pentru „drumurile radiale” la Ministerul Transporturilor. Cine reprezintă PMB?

Ministerul Transporturilor a anunțat că mâine, la sediul instituției (din apropierea Gării de Nord) „va fi semnat protocolul privind colaborarea instituțională dintre Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), Județul Ilfov-Consiliul Județean și Municipiul București în vederea realizării și implementării - Drumurilor radiale care ajută la creșterea atractivității investiției autostrăzii A0 - Inel București”.

Este un protocol pentru încheierea căruia Consiliul General al Municipiului București și-a dat acordul, prin vot, în cea mai recentă ședință.

Întrebarea este: mâine primarul general va putea participa la semnarea protocolului de la Ministerul Transporturilor?

Inițial, ne-am gândit că la ceremonie va participa viceprimarul PNL Stelian Bujduveanu, care are delegate atribuții în ceea ce privește infrastructura.

La solicitarea Spotmedia.ro, Stelian Bujduveanu a precizat, însă, că nu va participa la semnarea protocolului, iar PMB va fi reprezentată, la eveniment, de primarul general Nicușor Dan.

La solicitarea Spotmedia.ro, PMB a comunicat că primarul general se va testa înainte de eveniment. Și - potrivit legislației - rezultatul negativ al testului de Covid 19 îi va garanta prezența la eveniment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇