Nicușor Dan e decis 90% cu cine va vota la prezidențiale. Ciucă anunță un proiect comun

Nicușor Dan e decis 90% cu cine va vota la prezidențiale. Ciucă anunță un proiect comun

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că este decis 90% cu cine va vota la alegerile prezidenţiale. În aceeaşi zi, Nicolae Ciucă a anunţat că va lansa un proiect comun cu primarul Capitalei. 

Despre cele 20 de puncte pe care le-a transmis către prezidenţiabili, Nicuşor Dan a afirmat că o să se întâlnească şi cu liderul AUR, George Simion, şi cu Marcel Ciolacu şi cu Mircea Geoană.

”M-am întâlnit cu candidaţii cu lideri de partid care sunt de dreapta, pentru moment, dar mă voi întâlni cu toţi. Deci mâine cu domnii Orban şi Tomac, poimâine cu domnul Ciucă, oficial, după care mă voi întâlni şi cu ceilalţi. O să mă întâlnesc şi cu domnul Simion, şi cu domnul Ciolacu şi cu domnul Geoană”, a spus Nicuşor Dan, miercuri seara, la Prima News. 

ADVERTISING

Despre Mircea Geoană, primarul a precizat că "are o încredere cel puţin în sondaje, pe peste 15% şi atunci este relevant să discutăm şi cu el”.

Întrebat dacă s-a decis cu cine va vota la alegerile prezidenţiale, Nicuşor Dan a spus că opţiunea sa este destul de bine conturată. Întrebat în procente cât de decis este, primarul a răspuns: ”Peste 90%”, arătând că nu va spune cu cine votează.

Ciucă anunţă un proiect comun

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a anunţat anterior că va lansa un proiect comun cu primarul Capitalei. 

ADVERTISING

”Acest proiect comun urmează să fie lansat săptămâna viitoare”, a arătat Nicolae Ciucă. Liderul PNL nu a dorit să spună dacă Nicuşor Dan i-a promis susţinerea în campania de prezidenţiale. 

De dimineaţă, primarul Capitalei a precizat că aşteaptă răspunsul la cele 20 de puncte şi apoi va anunţa pe cine va susţine între Elena Lasconi şi Nicolae Ciucă, la prezidenţiale. 

De ce nu l-a susţinut la locale?

Nicolae Ciucă a fost întrebat şi dacă regretă că PNL nu l-a susţinut pe Nicuşor Dan la alegerile locale.

ADVERTISING

”În acest moment, regretele sunt tardive. Trebuie să privim în viitor”, a răspuns Ciucă, citat de News.ro. 

În contextul reacţiei la scandalul privind Planşeul de la Piaţa Unirii, Ciucă a mai fost întrebat dacă PNL a greşit când i-a susţinut pe Daniel Băluţă şi pe Robert Negoiţă la primărie. ”Nu cred că trebuie să legăm o susţinere trecută, din trecut, de un subiect de actualitate”, a subliniat preşedintele PNL. 

”La alegerile locale a existat o listă comună la cele două primării. Motiv pentru care m-am exprimat cât se poate declar vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat luni, este inadmisibil şi consider că, în continuare, trebuie să avem respectate toate prevederile legale şi procedurale”, a arătat Ciucă, precizând că vorbim de o investiţie de 800 de milioane de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇