Nicușor Dan a semnat pentru candidatura Elenei Lasconi la prezidențiale. Merge și la lansarea lui Ciucă?

Nicușor Dan a semnat pentru candidatura Elenei Lasconi la prezidențiale. Merge și la lansarea lui Ciucă?

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat pentru susţinerea candidaturii Elenei Lasconi la alegerile prezidenţiale şi ar putea merge duminică şi la validarea oficială a candidatului PNL, Nicolae Ciucă.

”Mulţumesc, Nicuşor Dan, pentru semnătura pe care mi-ai acordat-o! Şi cu ajutorul acestei semnături vom putea arăta cum trebuie să fie următorul preşedinte al României, dar şi ce propunem ca ţara asta să aibă o guvernare de dreapta, care să lucreze pentru cetăţean şi nu să pună cetăţeanul să muncească doar pentru confortul unora”, a scris Elena Lasconi, sâmbătă, pe Facebook, alături de fotografii grăitoare.

Lasconi Nicusor Dan zambete
Foto: Facebook/Elena Lasconi

Apoi, ea îl elogiază pe „primarul performant”, o persoană care gândeşte ca ea.

ADVERTISING

”Nicuşor Dan nu este pentru mine doar fondatorul USR, doar un primar performant, care în ciuda multiplelor atacuri îşi face treaba cu multă dedicare, ci şi omul care gândeşte la fel ca mine: dacă vrei să schimbi ceva, nu trebuie să lupţi împotriva a ceva, ci pentru ceva.

Îmi doresc o Românie respectată, o Românie prosperă pentru toţi, nu doar pentru unii, şi voi face tot ce stă în puterile mele ca asta să se întâmple”, adaugă Elena Lasconi.

Lasconi
Foto: Facebook/Elena Lasconi

Nicuşor Dan apreciază că va exista o mare compatibilitate între solicitările sale privind modul de administrare a Capitalei şi obiectivele candidaţilor USR.

ADVERTISING

Precizările au fost făcute cu ocazia lansării candidaţilor USR Bucureşti pentru parlamentare, eveniment la care a luat parte. Nicuşor Dan a caracterizat-o pe Elena Lasconi ca fiind o persoană „onestă şi dinamică”.

Pe de altă parte, surse liberale citate de News.ro susţin că Nicuşor Dan ar urma să fie prezent duminică, la Consiliul Naţional al PNL, în cadrul căruia va fi validată candidatura lui Nicolae Ciucă pentru Cotroceni.

Acum o săptămână, Nicuşor Dan afirma că îi va susține la alegerile parlamentare și prezidențiale pe cei care, la rândul lor, îi vor promite cel mai consistent sprijin în rezolvarea problemelor Bucureștiului.

ADVERTISING

"Sunt și am fost un om de dreapta. Am fost sprijinit de partide de dreapta în 2020. Am avut majoritate de dreapta în Consiliul General. Am fost sprijinit de alte partide de dreapta în 2024.

Desigur, îmi doresc să existe o alianță de partide de dreapta în Consiliul General și ea să corespundă cu o alianță la nivel național.

N-am avut neapărat conversații cu liderii naționali ai partidelor, săptămânile astea. Însă, din ce văd în spațiul public, nu se concretizează această alianță. Și îmi pare rău", a declarat atunci Nicuşor Dan.

În replică, liderul PNL Nicolae Ciucă a spus că deschiderea lui Nicuşor Dan şi dialogul constructiv pe care îl promovează faţă de PNL, ca şi deschiderea REPER către PNL, sunt semnale pozitive.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇