Negocieri prelungite în UE. Angela Merkel e sceptică în privința unui acord

Negocieri prelungite în UE. Angela Merkel e sceptică în privința unui acord

După două zile de discuții grele și o rundă de prelungiri, Angela Merkel nu e optimistă în privința ajungerii la un acord pentru planul de relansare post-coronavirus.

Află mai multe despre ”UE: Planul de relansare economică, blocat de ţările ’frugale’. Ce se va discuta în a doua zi a summit-ului european”


"Există multă bunăvoinţă (...), însă este de asemenea posibil ca astăzi (duminică) să nu se ajungă la niciun rezultat", a declarat Merkel la sosirea la summit duminica, pentru o nouă zi de negocieri pe care ea a calificat-o drept "decisivă".

ADVERTISING

"Nu pot spune nici acum dacă va fi găsită o soluţie", a insistat ea.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, i-a convocat pe şefii de stat sau de guvern duminică la prânz, dar până atunci sunt prevăzute mai multe întâlniri bilaterale şi multilaterale, relatează AFP, citând o sursă europeană.

Potrivit altei surse diplomatice, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german, Angela Merkel, au plecat direct în reuniune cu premierul olandez, Mark Rutte, pentru a-l convinge cu o nouă modificare a proiectului de compromis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Compromisul în privința planului de relansare este necesar, pentru că nicio decizie nu poate fi luată decât în unanimitatea statelor membre.

Citește mai multe despre ”Iohannis, la primul summit ținut la Bruxelles de la începutul pandemiei: Avem nevoie de bani, dorim sume consistente. Sunt relativ optimist (Video)”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇