Moțiunea împotriva ministrului Muncii a picat. Opoziția acuză: „Ciolacu apără pensia prietenului său, Ciucă, de 18.000 de lei pe lună”

Moțiunea împotriva ministrului Muncii a picat. Opoziția acuză: „Ciolacu apără pensia prietenului său, Ciucă, de 18.000 de lei pe lună”

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, a fost respinsă de Camera Deputaţilor, cu 86 de voturi pentru, 177 împotrivă şi 2 abţineri.

USR şi Forţa Dreptei au depuns moţiunea simplă intitulată „Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”. Cele două partide îl acuzau pe ministru că „nu a fost în stare să scrie un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale şi România riscă să piardă banii din PNRR fără această reformă”.

Deputatul Cristian Seidler (USR) a declarat după vot: „L-aţi salvat pe salvatorul pensiilor speciale şi prin asta, v-aţi constituit, oficial, prin votul în Parlament, în scut în faţa pensiilor speciale. Mergeţi şi spuneţi tuturor alegătorilor voştri că faceţi scut în faţa pensiilor speciale”. 

ADVERTISING

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterii moţiunii simple care îl vizează că, este „un simulacru de moţiune scrisă de oameni care nu au fost în stare de nimic atunci când au guvernat, care au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case, care nu au ajutat nici oamenii, nici mediul de afaceri, făcând praf și pulbere până şi puţinele măsuri de ajutor pe care tot ei le promiseseră”.

„Aţi scris o Moţiune fix aşa cum aţi guvernat, numai minciuni şi nimic bun pentru oameni!”, a mai spus Budăi, el arătând că PSD este cel care a plafonat, prin OUG 59/2017, pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor, protejaţi de deciziile CCR.

ADVERTISING

Ciolacu apără pensia prietenului său, Ciucă, de 18.000 de lei pe lună

Preşedintele USR Cătălin Drulă a susținut după vot că PSD şi PNL apără pensiile speciale „chiar cu preţul de a-i lăsa pe români fără banii din PNRR care ar ajuta la dezvoltarea ţării”.

„Domnul Ciolacu apără pensia prietenului său, premierul Ciucă, o pensie de 18.000 de lei pe lună. În condiţiile în care pensia medie contributivă a fost de 1.775 lei în 2022, deci de 10 ori mai mică decât pensia premierului Ciucă. 3 milioane de pensionari au avut în 2022 pensie sub 1.800 de lei. 3 milioane de pensionari au avut pensia de cel puţin 10 ori mai mică decât pensia premierului Ciucă.

ADVERTISING

Aceşti pensionari - părinţii, bunicii noştri - sunt cei care ar trebui să fie nervoşi din cauza inechităţii pe care PSD o apără. Am văzut şi astăzi în Parlament cum PSD şi PNL au făcut scut în jurul domnului Budăi. PNL apără pensia şefului lor, PSD apără privilegiile, ţin cu specialii, nu cu oamenii”, a declarat Cătălin Drulă, conform comunicatului de presă al USR.

USR a solicitat marţi, din nou, conducerii celor două Camere ale Parlamentului, punerea în dezbatere parlamentară a proiectului iniţiat de către partid pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiect depus pe 6 mai 2022 şi blocat de PSD şi PNL de peste 10 luni de zile.

Solicitarea USR a fost respinsă prin vot de reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR din Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

„Este un abuz fără precedent în Parlament. Proiectul este blocat în sertarele Birourilor Permanente, nici măcar nu a fost trimis la comisii. Proiectul USR este constituţional, poate să treacă într-o săptămână de Parlament şi pensiile speciale ale parlamentarilor să fie eliminate pentru totdeauna. De asemenea, la Senat este blocat în sertare proiectul USR de desfiinţare a pensiilor speciale ale primarilor. Lansez o provocare domnului Ciolacu. Vreţi pensii speciale pentru parlamentari în continuare? Da sau Nu? Vreţi zeci de mii de pensii speciale pentru actuali şi foşti primari, viceprimari? Da sau Nu? În funcţie de răspuns, aşa veţi primi şi votul românilor”,a mai precizat Drulă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇