Moțiunea împotriva lui Bode a picat la vot

Moțiunea împotriva lui Bode a picat la vot

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, depusă de USR şi dezbătută luni în plen.

Au fost 90 de voturi "pentru", 189 "contra" şi o abţinere.

Semnatarii moţiunii "România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice" susţin că, prin acest demers, au urmărit să atragă atenţia asupra "întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită", aşa cum "nu-şi merită titlul academic" sau "respectul oamenilor care au muncit cinstit în România".

ADVERTISING

În şedinţa de vot, deputatul USR Radu Miruţă a declarat că ministrul de Interne ar trebui să plece acasă după acuzaţiile de plagiat. 

”Domnule Bode, la cum v-aţi comportat în legătură cu teza dumneavoastră, este clar că nici acum nu înţelegeţi ce presupune noţiunea de doctorat şi nu înţelegeţi pentru că v-aţi înghesuit, domnule Bode, pe uşa din spate în mediul academic, de unde vă simţiţi străin, v-aţi înghesuit pentru că nu vă puteţi manifesta prin altceva.

Când un student este prins că copiază la un examen, este dat afară, e picat, dar când un ministru este prins că fură intelectual la teza de doctorat, rămâne în continuare ministru, pentru că PSD şi PNL au făcut scut în jurul acelei persoane”, a spus reprezentantul USR. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇