Ministrul Claudiu Năsui și-a ales un purtător de cuvânt care punea la îndoială protestele Rezist și ironiza recent USR-PLUS

Ministrul Claudiu Năsui și-a ales un purtător de cuvânt care punea la îndoială protestele Rezist și ironiza recent USR-PLUS

Ionuț Tudorică, jurnalist la Economica.net, a anunțat pe Facebook că renunță la presă și ”se mută” consilier la ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Ministrul Năsui nu a răspuns solicitării SpotMedia.ro de a confirma informația, în schimb, jurnalistul ne-a contactat, în foarte scurt timp și din proprie inițiativă, pentru a răspunde unor acuzații care i s-au adus în mass-media.

Anunțul privind preluarea funcției de la Ministerul Economiei a fost făcut în noaptea de duminică spre luni, pe Facebook. După o trecere în revistă a parcursului său profesional, în care sunt menționate, printre altele, Curierul Național și money.ro,  dar și nume controversate, precum Sorin Ovidiu Vântu sau Sebastian Ghiță, Ionut Tudorică și-a informat cititorii: ”Azi îmi veni vremea să plec din presă. Mă mut consilier la ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Speranța mea e să fac treaba în comunicare chiar mai bună decât am făcut, sau nu, chestie de gusturi, în presă”.

In 2002 am intrat in presa, cu ajutorul domnului Enache. Care m-a curbat de la o cariera foarte banoasa de wannabe...

Posted by Ionut Tudorica on Sunday, February 14, 2021

Jurnalistul a primit felicitări de la internauți, dar și critici. Mai mult, jurnaliștii de la Podul.ro au publicat un articol în care precizează, printre altele, că: ”Ionuț Tudorică nu este din zona trustului de presă al lui Ghiță și atât. El a avut în toți acești ani nenumărate postări publice pe Facebook în care pune la îndoială spontaneitatea protestelor rezist din Piața Victoriei și intențiile sincere ale participanților, afirmând chiar într-una pe care o puteți citi mai jos că acestea ar fi orchestrate de Rusia”.

ADVERTISING

Fragmente din postările lui Ionuț Tudorică:

În articolul citat se arată și că, în urmă cu doar câteva luni (octombrie 2020), Ionuț Tudorică scria că USR este ”formațiunea care s-a născut prin parazitarea emoțiilor ălora din Piața Victoriei”, iar USR și PLUS sunt ”încă două partide populate prin locurile importante de ipocriți, ariviști și perfizi”.

Solicitat marți să confirme numirea noului său consilier, ministrul Claudiu Năsui nu a răspuns, în schimb, am primit la redacție un punct de vedere trimis din proprie inițiativă de Ionuț Tudorică:

ADVERTISING

”Am fost numit purtător de cuvânt la Ministerul Economiei.

În legatură cu articolul publicat de podul.ro, aș avea de făcut mai multe precizari.

1. Nu am scris pentru RTV. Am fost jurnalist la economica.net. Iar legitimația folosită în articolul respectiv a fost facută greșit de trustul Romania tv. Funcția mea era de redactor șef adjunct la economica, dar din lipsuri logistice, mie și colegilor de la Economica nu ne-au făcut legitimații dedicate publicației.

2. Mi-am exprimat într-adevar îndoieli cu privire la modul de organizare a protestelor #rezist, cu scepticismul caracteristic unui jurnalist. Nu susțineam, de exemplu, guvernul de atunci. De asemenea, am pus la îndoiala numărul participanților la proteste. Număr care n-a fost estimat oficial nici până azi. (...)”.

ADVERTISING

Claudiu Năsui renunță la directoarea acuzată de colaborare cu Securitatea: M-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇