Mesajul transmis de Maia Sandu după alegerile prezidențiale pe care le-ar fi câștigat

Mesajul transmis de Maia Sandu după alegerile prezidențiale pe care le-ar fi câștigat

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, a transmis, duminică seară, la scurt timp după închiderea secţiilor de votare, un mesaj de mulţumire faţă de electorat.

Aceasta a declarat că mobilizarea alegătorilor din diasporă este fără precedent şi că au arătat că „le pasă de ţara lor”.

"Dragi cetăţeni, astăzi am fost martorii unei mobilizări extraordinare a moldovenilor. În pofida crizei, în pofida neîncrederii faţă de instituţii, în pofida unei campanii murdare, oamenii au ieşit la vot într-un număr foarte mare, şi aici în ţară, şi în diaspora.

ADVERTISING

Oamenii au ieşit la vot pentru că le pasă, oamenii vor ca vocea lor să fie auzită, oamenii vor să fie respectaţi, oamenii vor ca puterea să le ofere soluţii la problemele lor. Mulţumesc tuturor celor care au participat astăzi la vot. Le mulţumesc din suflet oamenilor care au mers sute de kilometri pentru a ajunge la secţiile de vot şi care au aşteptat la cozi uriaşe pentru a vota. Ne închinăm în faţa dumneavoastră.

Astăzi, diaspora a votat în număr de peste 250.000. Este o mobilizare fără precedent şi este un record istoric. Oamenii noştri au demonstrat că, oricât de departe ar ajunge, le pasă de ţara lor, le pasă de rude, le pasă de casa lor", a afirmat Maia Sandu.

ADVERTISING

Candidatul PAS a criticat instituţiile statului implicate în organizarea alegerilor pentru că "nu s-au ridicat la nivelul provocărilor generate de aceste alegeri".

Maia Sandu a câştigat al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, conform rezultatelor exit-poll-ului realizat de compania "Intellect Group" în colaborare cu asociaţia SPERO. Astfel, potrivit datelor sondajului, Maia Sandu ar acumula 54,8 % din numărul total de voturi, iar contracandidatul sau Igor Dodon - circa 45,2%.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇