Merkel salută decizia lui Biden de a menține trupele americane în Germania

Merkel salută decizia lui Biden de a menține trupele americane în Germania

Administraţia lui Joe Biden a anulat planul lui Trump de retragere a trupelor americane din Germania, o decizie salutată vineri de către Guvernul german al Angelei Merkel, oaia neagră a fostului preşedinte american.

Desfăşurarea trupelor americane în Germania face parte din eforturi în domeniul securităţii euroene şi transatlantice, a subliniat, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al Guvernului Merkel, Steffen Seibert, citat de Reuters.

Noul preşedinte american Joe Biden a anunţat joi că secretarul american al Apărării Lloyd Austin urmează să efectueze o examinare a trupelor americane, inclusiv a celor staţionate în Germamia, în vederea unei opriri a retragerii a 12.000 de militari din această ţară, decisă de Trump.

ADVERTISING

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat în vara anului 2020 un plan de reducere cu 12.000 de militari a efectivelor SUA din Germania.

El a acuzat atunci Berlinul că este „restanţier” la plăţile către NATO.

„Vom reduce numărul soldaţilor la 25.000”, a declarat Donald Trump în vara anului trecut. El a completat că trupele din Germania impun un „cost extraordinar pentru Statele Unite”.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇