Varianta americană a Dianei Șoșoacă a fost interzisă pe Twitter

Varianta americană a Dianei Șoșoacă a fost interzisă pe Twitter

Republicana Marjorie Taylor Greene, mare susținătoare a lui Donald Trump, trimisă de statul american Georgia în Camera Reprezentanților, s-a ales cu unul din conturile de Twitter, cel mai mare și mai activ, suspendat permanent pentru încălcări repetate ale politicii rețelei privind distribuirea de informații false despre pandemia de COVID-19.

Astfel, contul personal @mtgreenee, care era urmărit de peste 465.000 de persoane și de pe care comunica de obicei Greene a fost închis definitiv de Twitter. Ea încă mai are acces la contul oficial profesional, @RepMTG, care are și el peste 386.000 de urmăritori, arată CNN.

ADVERTISING

Marjorie Taylor Greene are o lungă istorie privind îmbrățișarea teoriilor conspiraționiste și distribuirea acestora pe Twitter, de la informații false privind pierderea alegerilor de către Donald Trump și insurecția de la Capitoliu, până la COVD-19 și măsurile pentru combaterea pandemiei. De altfel, ea a mai avut contul suspendat temporar de câteva ori.

Blocarea completă a contului său vine la aproape un an după ce și Donald Trump a fost interzis pe Twitter, din motive similare, după asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2020.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În februarie 2020, Marjorie Taylor Greene a fost exclusă din comisiile pentru educaţie şi buget ale Camerei Reprezentanților, din cauza susținerii sale pentru teoriile conspiraţioniste ale mișcării QAnon, precum și pentru propagarea acuzațiilor nefondate făcute de Donald Trump în acea perioadă.

În România, unde rețeaua Twitter nu se bucură de aceeași popularitate, iar teoriile conspiraționiste se propagă mai mult pe Facebook, corespondenta lui Greene ar putea fi senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, care este urmărită de peste 443.000 de oameni.

ID185303_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇