Macron i-a spus lui Putin că Franța va apăra integritatea teritorială a Ucrainei

Macron i-a spus lui Putin că Franța va apăra integritatea teritorială a Ucrainei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, dorinţa de a apăra integritatea teritorială a Ucrainei, a indicat luni seara preşedinţia franceză, în reacţie la desfăşurarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina, relatează AFP.

În cadrul acestei convorbiri, preşedintele rus s-a limitat să reitereze, potrivit Elysée, ”analiza pe care o face adesea asupra faptului că negocierile ar fi puse în dificultate din cauza autorităţilor ucrainene”.

ADVERTISING

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Franţa şi-au exprimat deja îngrijorarea în ultimele zile cu privire la această desfăşurare de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat luni Rusia împotriva oricărei noi ''acţiuni agresive'' la graniţa cu Ucraina.

''Trebuie să prevenim o escaladare militară'', a indicat la Berlin un purtător de cuvânt al Ministerului german al Afacerilor Externe, cerând Rusiei ''să dea dovadă de reţinere'' şi ''să revină la masa negocierilor''.

ADVERTISING

Situaţia din această regiune a fost foarte tensionată de la anexarea în 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea. De peste şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său, notează AFP.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇