Macron i-a spus lui Putin că Franța va apăra integritatea teritorială a Ucrainei

Macron i-a spus lui Putin că Franța va apăra integritatea teritorială a Ucrainei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, dorinţa de a apăra integritatea teritorială a Ucrainei, a indicat luni seara preşedinţia franceză, în reacţie la desfăşurarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina, relatează AFP.

citizen

În cadrul acestei convorbiri, preşedintele rus s-a limitat să reitereze, potrivit Elysée, ''analiza pe care o face adesea asupra faptului că negocierile ar fi puse în dificultate din cauza autorităţilor ucrainene''.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Franţa şi-au exprimat deja îngrijorarea în ultimele zile cu privire la această desfăşurare de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat luni Rusia împotriva oricărei noi ''acţiuni agresive'' la graniţa cu Ucraina.

citizen

''Trebuie să prevenim o escaladare militară'', a indicat la Berlin un purtător de cuvânt al Ministerului german al Afacerilor Externe, cerând Rusiei ''să dea dovadă de reţinere'' şi ''să revină la masa negocierilor''.

Situaţia din această regiune a fost foarte tensionată de la anexarea în 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea. De peste şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său, notează AFP.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇