Macron a vorbit în aceeaşi zi cu Putin şi cu preşedintele Ucrainei. Fiecare a înţeles ce a vrut

Macron a vorbit în aceeaşi zi cu Putin şi cu preşedintele Ucrainei. Fiecare a înţeles ce a vrut

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său francez Emmanuel Macron au discutat, joi, cu privire la Ucraina şi în special la ”garanţiile de securitate” cerute de Moscova, în cadrul celei de-a treia convorbiri telefonice din această săptămână pe acest subiect, a indicat Kremlinul.

”A continuat un dialog constructiv cu privire la problemele Ucrainei şi iniţiativa rusă de a stabili garanţii juridice pe termen lung privind securitatea Federaţiei Ruse”, a transmis Kremlinul, într-un comunicat, referindu-se din nou la ”provocările” liderilor ucraineni.

ADVERTISING

Tot ieri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a discutat cu omologul său francez Emmanuel Macron despre "accelerarea procesului de pace" în ţara sa, pe fondul temerilor privind o ofensivă rusă, informează AFP.

"Continuarea dialogului cu @EmmanuelMacron privind lupta împotriva provocărilor de securitate şi o accelerare a procesului de pace în cadrul formatului Normandia", care reuneşte Rusia şi Ucraina, cu medierea Franţei şi a Germaniei, a scris Zelenski pe Twitter, după discuţia telefonică cu preşedintele Franţei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Occidentalii au acuzat Moscova de la sfârşitul anului 2021 că a repoziţionat zeci de mii de soldaţi la frontierele Ucrainei în vederea unei potenţiale invazii.

Rusia dezminte orice veleitate în acest sens, afirmând că doreşte doar să îşi garanteze securitatea, notează AFP.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇