Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că starea de alertă va fi prelungită în România cu 30 de zile.

Șeful statului a spus că starea de alertă va fi menținută ca până acum, deci nu urmează noi restricții, însă nici măsuri noi de relaxare.

Totodată, el a făcut apel la români să respecte în continuare regulile și să se protejeze de virus atât pe ei, cât și pe cei din jur.

Klaus Iohannis a mai precizat că în acest sfârșit de săptămână va avea discuții despre ”revigorarea economică”, la Bruxelles, în Consiliul European.

ADVERTISING

Intervenția președintelui a avut loc după ce a convocat la Cotroceni o ședință cu mai mulți membri ai Executivului. În cadrul întrevederii au fost discutate măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

SpotMedia.ro a transmis, în format LIVE TEXT, declarația președintelui Klaus Iohannis:

  • Am analizat situația epidemiologică și măsurile care se impun. Pot să vă comunic câteva lucruri.
  • Situația epidemiologică nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19.
  • Este mult, foarte mult și, în acest context, dragi români, vă spun trei lucruri: Protejați-vă! Protejați-vă! Protejați-vă pe voi și pe alții.
  • Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea epidemiei.
  • În aceste condiții în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba numărul cazurilor crește, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile.
  • Nu se prevede introducerea de noi restricții cum, din păcate, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări.
  • În acest context îngrijorător dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorarea economică. Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia.
  • Guvernul are în pregătire și va prezenta la momentul oportun noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică prezentat deja. Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă prin care am trecut.
  • Voi avea o discuție vineri și sâmbătă în Consiliul European, la Bruxelles. Este important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economiei. Pentru asta mă voi lupta acolo!
  • În concluzie, starea de alertă continuă. Protejați-vă pe voi și pe ceilalți!
  • Vă mulțumesc.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni

***

La ora 14:00 Iohannis s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

Precizăm că Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă extraordinară pentru a adopta prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, în contextul pandemiei de COVID-19.

Actuala stare de alertă decisă de Guvern expiră vineri, 17 iulie.

ADVERTISING

Ședința Executivului este programată pentru ora 17:30, însă inainte, la ora 16:00, va avea loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇