Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă extraordinară pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, în contextul pandemiei de COVID-19.
Actuala stare de alertă decisă de Guvern expiră vineri, 17 iulie.
Ședința Executivului este programată pentru ora 17:30, însă inainte, la ora 16:00, va avea loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
În acest context, și președintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni o ședință cu mai mulți membri ai Executivului.
La ora 14:00 Iohannis se va întâlni cu premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.
Administrația prezidențială anunță că vor fi discutate măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.
Nici restricții noi, dar nici relaxare
Marţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se impune prelungirea stării de alertă şi că a pregătit o evaluare şi o propunere în acest sens pentru premier şi preşedinte, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare.
"Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte", a afirmat Tătaru, la Parlament.
Întrebat dacă de la 15 iulie vor fi impuse noi restricţii, Tătaru a spus: "Să nu vorbim de restricţii, dar să nu se gândim nici la relaxări".
Ciolacu, după declaraţiile preşedintelui: Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia!
Tot astăzi ar trebui ca în Senat să fie votată și legea ce reglementează carantinarea și izolarea pe timp de pandemie, după ce a fost dezbătuta intens în comisii.
Citește și:
Tăriceanu: Legea carantinei va trece când nu va mai reprezenta o ameninţare pentru români