Liderii republicani resping ideea lui Trump de a amâna alegerile prezidențiale

Liderii republicani resping ideea lui Trump de a amâna alegerile prezidențiale

Principalii lideri republicani din Congresul SUA resping ideea lui Donald Trump de amânare a alegerilor prezidenţiale americane.

Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane din Senat, și Kevin McCarthy, liderul grupului minoritar republican din Camera Reprezentanţilor, resping ideea.

Trump nu are autoritatea de a amâna alegerile, pentru că orice întârziere a scrutinului trebuie oricum aprobată de Congres, notează BBC.

"Niciodată în istoria acestei țări - au fost războaie, Marea Criză, războiul civil - nu am amânat alegerile federale. Vom găsi o cale de a face asta din nou în noiembrie", a declarat el McConnell .

ADVERTISING

McCarthy îl susține. "Niciodată în istoria alegerilor federale nu am amânat scrutinul. O să mergem mai departe cu alegerile noastre!”.

Și unul din aliații lui Trump, senatorul Lindsay Graham, a declarat că amânarea „nu este o idee bună”.

Preşedintele Donald Trump a evocat joi – pentru prima oară – o posibilă amânare a alegerilor prezidenţiale americane, insistând asupra riscului unei fraude, legate în opinia sa de pandemia covid-19.

”Prin votul prin corespondenţă (…), 2020 vor fi alegerile cele mai inexacte şi mai frauduloase din istorie”, a scris Trump pe Twitter.

ADVERTISING

”Va fi o adevărată ruşine pentru Statele Unite. Amânarea alegerilor până când oamenii pot să voteze normal, în deplină securitate???”, a adăugat el.

Detalii aici - Trump invocă pentru prima dată amânarea alegerilor: Vor fi cele mai inexacte şi mai frauduloase din istorie

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇