Liberalii vor să dizolve Compania de Managementul Transportului, care are cheltuieli uluitoare: Fondul de salarii era de 8 ori mai mare decât cifra de afaceri

Liberalii vor să dizolve Compania de Managementul Transportului, care are cheltuieli uluitoare: Fondul de salarii era de 8 ori mai mare decât cifra de afaceri
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Consilierul general Andrei Badiu (PNL) a anunțat că – alături de colegii săi – inițiază desființarea unei alte companii municipale din Bucureşti.

Deja în precedenta ședință de Consiliu General de la finele lunii februarie majoritatea PNL USR PLUS a adoptat o hotărâre care dă startul desființării Companiei Municipale Managementul Turismului.

Această companie nu încheiase contracte cu PMB în anul 2020 și, încetul cu încetul, a acumulat datorii. Iar la momentul când nivelul datoriilor a atins cuantumul capitalului social, s-a impus începerea procedurilor de desființare.

Motivul: e limpede că societatea nu va mai putea lucra, de vreme ce nu mai are capital social, iar administrația lui Nicușor Dan nu are de gând să mai dea bani la companie.

ADVERTISING

Pe 16 martie, într-o conferință de presă la care a luat parte și președintele PNL București, Violeta Alexandru, consilierul general Andrei Badiu a anunțat că liberalii vor depune în această săptămână un proiect pentru dizolvarea altei companii din holdingul municipal înființat de Gabriela Firea. Anume: cea de Managementul Trasportului.

Președintele PNL București, Violeta Alexandru și consilierii PNL în CGMB Adrian Moraru și Andrei Badiu, susțin o conferință de presă

Președintele PNL București, Violeta Alexandru și consilierii PNL în CGMB Adrian Moraru și Andrei Badiu, susțin o conferință de presă.Temele conferinței sunt: prezentarea unui proiect privind transparența in administratia locală și desființarea companiilor municipale.

Posted by PNL Bucuresti on Monday, March 15, 2021

”Situația de la această companie este similară cu cea de la compania precedentă. În sensul că veniturile nete ale societății au ajuns la un nivel de 12% din valoarea capitalului social.

În 2019, compania a avut cifră de afaceri de 730.000 de lei. Și doar cheltuielile cu indemnizațiile organelor de conducere au fost duble.

ADVERTISING

Fondul de salarii era de 8 ori mai mare decât cifra de afaceri.

În plus, cifra de afaceri era de 9 ori mai mică decât suma plătită cu titlu de ore suplimentare.

Cu alte cuvinte, se pontau ore suplimenare, deși nu se lucra. Pentru că dacă s-ar fi lucrat, acest lucru ar fi fost evidențiat în documente. (....)

Compania a plătit chirii în cuantum dublu față de cifra de afaceri. Vezi Doamne! ridicau niște mașini pe care le depozitau. Dar de fapt nu erau ridicate și nici depozitate. Dar oamenii erau plătiți.

Foarte suspecte toate înregistrările financiare în această companie.

Mai mult, a cumpărat 13 vehicule electrice și le-a pus la dispoziția unei entități private. Dar nu știm exact ce venituri au generat. Lucrurile nu arată deloc bine. Suntem hotărâți să dizolvăm și să lichidăm”, a precizat Andrei Badiu, în timpul conferinței de presă.

ADVERTISING

Am încercat și noi să aflăm care sunt salariile conducerii companiei. Surpriză: pe site-ul acesteia declarațiile de avere nu sunt afișate. Există doar un motor de căutare menit să ajute la identificarea declarațiilor de avere. Dar e nefuncțional.

Întrebat de presă pentru câte alte companii urmează să inițieze procedurile de desființare în acest an, Andrei Badiu a spus că speră că pentru 8 sau 9.

Probleme mari întâmpină deja și alte companii municipale.

Spre exemplu, pe 9 martie, Tribunalul București a acceptat demararea procedurilor pentru intrare în insolvență a Companiei Municipale Eco Igienizare. Aceasta avea deja toți salariații în șomaj tehnic, iar mașinile cu care trebuie să facă dezinfecție și dezinsecție îi erau poprite de creditori.

Și mai sunt și alte companii care întâmpină mari dificultăți. Spre exemplu, Compania Municipală de Consolidări a transmis către PMB – la solicitarea Spotmedia.ro – că și-a întrerupt activitatea.

În paralel, salariați ai Companiei Municipale de Dezvoltare Durabile au precizat pentru SpotMedia.ro că nu și-au mai primit salariile din luna august 2020. Și că nu mai pot lucra la anumite documentații, din cauză că nu mai au bani nici măcar pentru a cere avizele necesare realizării documentațiilor pe care le întocmesc.

De ce se deființează companiile atât de greu

Consilierul general Andrei Badiu a explicat anterior pentru SpotMedia.ro de ce a durat așa de mult startul desființării companiilor municipale.

”Compania municipală Energetica SA a fost divizată în alte două companii: Termoenergetica SA și Energetica Servicii SA.

În procesul de divizare, Energetica Servicii SA a dobândit o acțiune la Service Ciclop SA (companie în care acționar majoritar este Consiliul General). Iar Service Ciclop SA este, la rândul ei, acționar în vreo 18 companii municipale”, a explicat Badiu pentru SpotMedia.ro, la jumătatea lunii februarie.

Acesta susținea că mai întâi orașul Popești-Leordeni trebuia să își trimită reprezentant în AGA Energetica Servicii. Iar AGA Energetica Servicii SA - în formulă completă - să dea reprezentantul în Serie Cicliop SA.

Iar odată constituită noua AGA a Service Ciclop, puteau începe schimbările și în celelalte companii municipale.

Problema era că orașul Popești Leordeni nu mai voia să își trimită membru în AGA.

Între timp, însă, problema s-a rezolvat. AGA Energetica Servicii SA s-a reunit și l-a numit pe Andrei Badiu reprezentat la Sevice Ciclop SA.

Așa că, încetul cu încetul, 21 dintre cele 23 de de companii înființate de Gabriela Firea ar trebui să intre în dizolvare.

De durată va fi, însă, desființarea companiilor care au servicii delegate, cum ar fi cea de Iluminat Public SRL.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇