Liberalii se pregătesc deja pentru parlamentare. Premierul Orban anunță ca va coordona campania electorală

Liberalii se pregătesc deja pentru parlamentare. Premierul Orban anunță ca va coordona campania electorală

Liberalii și-au stabilit deja calendarul pentru pregătirea alegerilor parlamentare, a anunțat premierul Ludovic Orban, miercuri, la finalul Biroului Politic Național al partidului.

Primul ministru a ținut să precizeze că el va conduce campania electorală, pentru că ”preşedintele partidului trebui să-şi asume această răspundere”.

”Am stabilit calendarul de pregătire a alegerilor parlamentare. Voi conduce campania electorală, pentru că preşedintele partidului trebui să-şi asume această răspundere. Practic, intrăm în toate procedurile legate de campania de alegeri parlamentare.

ADVERTISING

Vor fi decisive pentru evolutia României în următorii 4 ani, obiectivul nostru e câștigarea la un scor cât mai mare, să putem pune în practică progrogramele de relansare a României, Romănia să fie câstigătoare”, a spus Ludovic Orban.

Parlamentul va decide data alegerilor

Data alegerilor parlamentare nu este clară, momentan. În 3 septembrie Guvernul a adoptat o hotărâre care stabileşte că alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie. Totodată, a fost stabilit și calendarul tuturor activităţilor legate de alegeri.

ADVERTISING

Însă pe 27 iulie, Senatul a adoptat ca prim for sesizat proiectul de lege care prevede ca data alegerilor parlamentare să fie stabilită de Legislativ şi nu de către Guvern. În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa legislativă, ca for decizional.

Ulterior, Klaus Iohannis și Guvernul au atacat legea la CCR, dar Curtea a respins marți sesizarea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇