Liberalii nu votează bugetul propus de Clotilde Armand. Ce i-a deranjat și ce soluții îi propun primarului

Liberalii nu votează bugetul propus de Clotilde Armand. Ce i-a deranjat și ce soluții îi propun primarului

PNL Sector 1 anunță că nu poate nici dezbate și nici vota proiectul de buget propus de Clotilde Armand, din cauză că acesta ar încălca legea.

După ce a pus în dezbatare publică proiectul de buget al Primăriei Sectorului 1 pentru anul în curs, Clotilde Armand a făcut și o prezentare a principalelor investiții pe care vrea să le finanțeze în acest an.

PNL Sector 1 susține – într-o postare pe rețelele de socializare – că primarul Clotilde Armand urmează să convoace pentru marţi, 6 aprilie, o ședință de îndață pentru adoptarea bugetului.

ADVERTISING

Până la acest moment, nu am reușit să identificăm niciun convocator de ședință de Consiliu Local, pe site-ul Primăriei Sectorul 1. Așa că e greu de spus dacă marți se va ține sau nu această ședință.

Indiferent ce s-ar întâmpla, însă, consilierii locali PNL susțin că nu pot nici dezbate, nici vota pentru adoptarea proiectului de buget propus de Clotilde Armand. Motivul: acesta ar încăca legea, susțin liberalii.

❌Consilierii locali ai PNL de la Sectorul 1 sesizează o serie de probleme grave în Primăria Sectorului 1, care au dus la...

Posted by PNL Sector 1 on Monday, April 5, 2021

Mai exact, PNL transmite că proiectul de buget propus de Clotilde Armand face referire finanțarea administrației locale ca și cum ar fi în vigoare Hotărârea de Consiliu Local nr. 291/2020, care prevede desființarea Administrației Piețelor , a Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar și a Unităţilor Sanitare Publice, dar şi Centrului Cultural.

ADVERTISING

Or, susțin liberalii, executarea acelei hotărâri de consiliu a fost suspendată în instanță. Iar Clotilde Armand ar fi trebuit să țină cont de asta, în alcătuirea bugetului.

În context, în locul dezbaterii bugetului, liberalii propun alte soluții:

  • convocarea unei ședințe de îndată pentru adoptarea unei organigrame conforme cu decizia instanței și cu legile în vigoare, altfel existând riscul ca toate actele emise de primărie după 30.03.2021 să fie contestate în justiție, ceea ce ar genera noi costuri prin litigiile pierdute de administrație;
  • sesizarea prefectului, respectiv a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru puncte de vedere legate de situația legală a reorganizării, în urma deciziei instanței de suspendare;
  • rescrierea integrală a proiectului de buget local prin reflectarea situației anterioare HCL suspendate de instanță;
  • dezbaterea publică a proiectului de buget;
  • adoptarea până pe 22 aprilie, conform legii, a bugetului sectorului 1 pentru anul 2021.
ADVERTISING

Reamintim că primarul USR PLUS al Sectorului 1 a mai încercat de două ori să treacă prin Consiliul Local hotărâri care taie din finanțarea companiei de salubrizare Romprest și care îi dau puteri sporite de control asupra modului în care compania își face treaba.

În ambele cazuri, consilierii liberali s-au opus, susținând că nu există suficiente informații pentru a vota astfel de decizii. Spre exemplu, nu s-a demonstrat că ele n-ar crea probleme cu gunoiul în sector (cea cu reducerea de costuri) sau probleme de GDPR (cea cu urmărirea și stocarea informațiilor privind modul în care lucrează Romprest).

Citește și:

Continuă războiul gunoaielor din Sectorul 1. Două proiecte prin care Clotilde Armand voia să reducă plățile către Romprest au fost respinse, după ce PNL nu le-a votat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇