Kamala Harris spune că eforturile lui Trump de a schimba rezultatul din Georgia sunt un ”abuz de putere”

Kamala Harris spune că eforturile lui Trump de a schimba rezultatul din Georgia sunt un ”abuz de putere”

Vicepreşedintele ales al SUA, Kamala Harris, a calificat drept un ”abuz neobrăzat de putere” eforturile preşedintelui în exerciţiu Donald Trump de a schimba rezultatul electoral din statul Georgia.

Reacţia sa vine după ce sâmbătă Trump i-a cerut unui înalt responsabil electoral din Georgia, într-o convorbire telefonică de circa o oră, să „găsească” aproape 12.000 de voturi necesare pentru a întoarce în favoarea sa rezultatul scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie, câştigat de cuplul democrat, Joe Biden – Kamala Harris.

ADVERTISING

În apelul lui Trump se simte "vocea disperării", a spus Kamala Harris duminică, la un miting de campanie în Savannah, Georgia, relatează dpa.

Secretarul de stat din Georgia, Brad Raffensperger, şi el republican ca Trump, a respins propunerile preşedintelui în exerciţiu, susţinând că au la bază teorii ale conspiraţiei.

Duminică, Trump l-a acuzat pe Raffensperger, într-o postare pe Twitter, că "habar n-are", explicând că îl sunase să-i vorbească despre "frauda electorală din Georgia".

Trump și Biden vor face campanie în Georgia

Marţi, în acest stat are loc un scrutin de departajare pentru două locuri din Senat, al cărui rezultat ar putea anula majoritatea republicană din camera superioară a legislativului federal. Trump şi Biden intenţionează să facă personal campanie luni în Georgia.

ADVERTISING

Miercuri, Congresul se va afla în faţa primului său test major, fiind chemat să certifice victoria electorală a lui Biden, care urmează să fie învestit la 20 ianuarie. Procedura de miercuri, o simplă formalitate de regulă, riscă însă să fie complicată de un grup de legislatori republicani care au afirmat că vor vota împotriva certificării electorilor din statele federale în care Trump a contestat victoria adversarului său. Iniţiativa celor 11 senatori republicani nu are totuşi sorţi de reuşită, notează dpa.

ADVERTISING

Donald Trump a susţinut că alegerile au fost fraudate în detrimentul său, dar nu a reuşit să vină cu dovezi în justiţie în acest sens.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇