Joe Biden i-a invitat pe Vladimir Putin şi Xi Jinping la un summit virtual privind schimbările climatice

Joe Biden i-a invitat pe Vladimir Putin şi Xi Jinping la un summit virtual privind schimbările climatice

Preşedintele SUA Joe Biden i-a invitat pe omologii săi chinez Xi Jinping şi rus Vladimir Putin la un summit virtual privind schimbările climatice pe care îl organizează în 22 şi 23 aprilie, a declarat pentru AFP un oficial al Departamentului de Stat al SUA, relatează AFP.

În total, 40 de lideri mondiali au fost invitaţi la această întâlnire menită să marcheze revenirea Washingtonului în prima linie în lupta împotriva schimbărilor climatice după ce Donald Trump a decis să se retragă din acordul din 2015.

ADVERTISING

Noul preşedinte american şi-a anunţat intenţia de a organiza un summit privind schimbările climatice pe 22 aprilie care să coincidă cu Ziua Pământului, înainte de marea reuniune a ONU programată pentru noiembrie la Glasgow, în Scoţia.

Summitul va avea loc timp de două zile, dar virtual din cauza pandemiei.

Casa Albă: Furtunile de zăpadă ar putea fi provocate de schimbările climatice. Nu suntem pregătiți pentru ele (Galerie foto&Video)

După cum a promis, Joe Biden a decis în prima sa zi la Casa Albă ca SUA să revină în acordul climatic de la Paris, din care predecesorul său a decis să se retragă.

ADVERTISING

Revenirea primei economii a lumii, al doilea mare emiţător de C02, a devenit efectivă pe 19 februarie şi înseamnă că aproape toate naţiunile planetei sunt acum părţi ale acordului semnat în 2015.

Primăvară și iarnă la interval de 20 de minute. Ministerul Mediului: Schimbările climatice sunt deja vizibile pentru oricine!

Statele care ignoră schimbările climatice vor fi retrogradate de agenţiile de rating

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇