Iranul ar fi responsabil de o explozie produsă la bordul unei nave israeliane în Golful Oman

Iranul ar fi responsabil de o explozie produsă la bordul unei nave israeliane în Golful Oman

O explozie produsă la bordul unei nave israeliane în Golful Oman ar avea în spate un atac iranian, spune ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz.

Vasul, un transportor de vehicule numit MV Helios Ray, a suferit o explozie între noapte joi şi vineri dimineaţă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Un oficial american al Apărării din Washington a declarat că explozia a produs găuri deasupra liniei de plutire pe ambele laturi ale navei. about:self

Cauza nu a fost imediat clară şi nu au fost raportate victime.

”Iranul încearcă să lovească infrastructura israeliană şi cetăţenii israelieni. Poziţia navei în imediata apropiere a Iranului justifică evaluarea că sunt iranienii. În acest moment, la un nivel de informaţii iniţial, având în vedere proximitatea şi contextul, aceasta este evaluarea mea”, a spus Gantz, adăugând că trebuie încă efectuată o anchetă mai profundă.

Nava este deţinută de o companie din Tel Aviv numită Ray Shipping, printr-o companie înregistrată în Insula Man, potrivit unei baze de date de transport maritim a ONU.

Channel 13 News din Israel a relatat că oficialii apărării consideră că marina iraniană a lansat un atac de precizie pentru a evita victimele, lansând două rachete asupra unei părţi a navei care, deteriorată, nu determină scufundarea acesteia.

O delegaţie israeliană s-a deplasat îm Dubai, unde nava a fost andocată, pentru a investiga.

Citește opinia zilei pe Spotmedia.ro: Câte voturi costă adevărul în România? Dar minciuna?