Încă un ministru de Externe are COVID-19, după reuniunea de la Luxemburg

Ministrul de Externe al Belgiei a fost testat pozitiv, după ce și omologul său austriac a fost confirmat cu COVID-19. Cei doi au participat, la începutul săptămânii, la o reuniune la Luxemburg.

Austriacul Alexander Schallenberg şi belgiana Sophie Wilmes au stat alături la un mic dejun în grup, la reuniunea de luni.

“Există suspiciunea că Schallenberg s-a infectat la reuniunea miniştrilor de Externe, luni, la Luxemburg”, a declarat o reprezentantă a ministrului austriac, precizând că Schallenberg nu are simptome.

ADVERTISING

Wilmes a anunţat, sâmbătă, că a fost testată pozitiv, la o zi după ce s-a autoizolat, având simptome asociate coronavirusului. “Probabil contaminarea a avut loc în familie, având în vedere precauţiile din afara casei”, a notat ea pe Twitter.

Vineri, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a fost testat negativ. Şi ministrul francez Jean-Yves Le Drian a fost testat negativ.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a transmis că ministrul ”se simte foarte bine, nu a intrat în contact direct cu ministrul austriac, a respectat toate normele sanitare, a purtat masca tot timpul” și că ”la acest moment, agenda vizitei în SUA rămâne conform celor comunicate, nu există niciun motiv pentru amânarea acesteia”.

ADVERTISING

Bogdan Aurescu, va avea luni, la Washington D.C., consultări politice cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, în cadrul vizitei pe care șeful diplomației române o efectuează în Statele Unite ale Americii, în perioada 19-20 octombrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇