Încă o conferință cu scandal pentru Nicușor Dan. A venit să desființeze proiectele lui Firea, dar a fost bruiat zgomotos de mașini de gunoi trimise de un alt primar

Încă o conferință cu scandal pentru Nicușor Dan. A venit să desființeze proiectele lui Firea, dar a fost bruiat zgomotos de mașini de gunoi trimise de un alt primar

Nicușor Dan a criticat, joi dimineață, mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București de azi.

Nici această conferință de presă nu a fost lipsită de incidente. Mai multe mașini de salubritate ale Primăriei Sectorului 5 venite în zonă claxonau și ambalau motoarele. La fața locului a venit și un echipaj de la Poliția Locală, care i-a reproșat lui Nicușor Dan că blochează carosabilul.

Înainte de acest moment, Nicușor Dan a susținut conferința de presă printre zgomotele mașinilor de salubritate și chiar în timp ce a fost stropit cu dezinfectant de un astfel de utilaj.

1
Foto: PNL
104494536_543023606366088_5577749063373955040_n
Foto: PNL
Video: PNL

„Primarul și consiliul au ca obiectiv dezvoltarea orașului și fiecare ședință ar trebui să fie despre proiecte majore care dezvoltă orașul. Din păcate, așa cum vedeți în această ședința sunt subiecte mici, care arată neputința acestei administrații locale, falimentul administrației locale. Sunt acoperite de gesturi de imagine de aflare în treabă”, a declarat Nicușor Dan, la începutul conferinței.

ADVERTISING

Acesta a precizat că principalul subiect pe ordinea de zi este PUZ Sector 5, despre dezvoltarea acestui sector.

„Sectorul 5 are mari oportunități de dezvoltare. În primul rând este un sector care are relativ aproape de zona centrală terenuri disponibile. Are avantajul de a fi aproape de platforma de la Măgurele. Daca vrei sa dezvolți Sectorul 5 trebuie să te duci către comunitatea de afaceri, către comunitatea științifică și să vii cu un plan să dezvolți această zonă.

Nu numai ca PUZ Sector 5 nu vorbește de această dezvoltare, nu vedem niciun studiu care să îl fundamenteze. Este pur și simplu o plajă cu niște culori în care să desenăm unde să punem birouri, blocuri de locuințe”, a continuat Nicușor Dan.

ADVERTISING

El a precizat că tot în Sectorul 5 se află o linie de tren dezafectată ce poate fi transformată într-un metrou de suprafață.

Nicușor Dan a mai spus că o altă problemă a acestui PUZ o reprezintă spațiile verzi, având în vedere că noi suntem în infringement de mediu, Bucureștiul fiind unul dintre cele mai poluate orașe din UE.

“În spatele stadionului Ghencea aveam prevăzută în PUG o pădure urbană care să deservească Rahova, Ferentari, Ghencea, Drumul Taberei. Ce facem? Transformăm această zonă în blocuri de locuințe”, a continuat el.

Nicușor Dan a continuat cu alte proiecte de pe ordinea de zi.

Nicușor Dan: Să vorbim despre ce a făcut

"Se vorbește din nou de teste. Nu este un subiect serios. Primăria Capitalei vorbește de trei luni de teste. Nu a fost în stare să își ia un aviz de la DSU ca să facă acea testare de pe Arena Națională.

ADVERTISING

Să vorbim despre ce a făcut, nu despre ce vine la fiecare ședință și spune că va face", a menționat el.

Cel care vizează scaunul de primar al Capitalei a criticat și proiectul despre Spitalul Municipal.

„O altă bombă de presă. Pentru spitalul anunțat acum patru ani nu avem un studiu de fezabilitate încă. Nu știm de unde vor veni medicii, nu știm ce vrea sa facă acest spital și de unde o să luam un miliard de euro ca să îl construim.

Până atunci, Primăria face un exercițiu de imagine. Mai mult, desființează un depou care deservea zonei de nord”, a punctat el.

El s-a legat și de proiectul de rectificare bugetară, susținând că este un alt subiect practic nesemnificativ.

„Rectificarea și bugetul sunt o glumă. Știm că prevede 7 miliarde de lei încasări la buget și bugetul real care poate fi încasat e de 4 miliarde”, a continuat Nicușor Dan.

Despre împrumutul de 100 de milioane de lei pe care primaria vrea să îl facă, Nicușor Dan a spus ca este încă o dovadă a incapacității de plată în care PMB se găsește.

La sfârșitul conferintei, Nicușor Dan a transmis că va depune o plângere pe motiv că polițiștii nu au intervenit să îi oprească pe angajații firmei de salubrizare din a deranja liniștea publică.

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/videos/1948875912086013/

Citește și Nicușor Dan, replică tăioasă pentru Firea, după ce primarul a spus că vrea să facă echipă cu el


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇