În timpul dezbaterii, Trump îl laudă pe Viktor Orban, iar Kamala Harris amintește de România

În timpul dezbaterii, Trump îl laudă pe Viktor Orban, iar Kamala Harris amintește de România

Donald Trump l-a lăudat pe Viktor Orban, premierul Ungariei. Liderul maghiar, aflat la putere de peste două decenii, este considerat în Europa un inamic al democrației și un politician corupt. Reprezentanții opoziției susțin că a distrus perspectivele de dezvoltare ale Ungariei din cauza relației tensionate cu statele din Uniunea Europeană.

Trump a spus despre Viktor Orban că este un om politic puternic și influent, care-l „respectă” și care-l consideră pe fostul președinte american singurul capabil să încheie conflictul din Ucraina.

ADVERTISING

Trebuie amintit că Viktor Orban e singurul aliat al lui Putin din Uniunea Europeană, acesta întâlnindu-se în repetate rânduri cu președintele rus.

President Donald J. Trump Welcomes Orban of Hungar
ADMIRAȚIE. Donald Trump și-a exprimat din nou admirația pentru Viktor Orban, premierul Ungariei, în timpul dezbaterii electorale cu Kamala Harris. De asemenea, Viktor Orban este singurul susținător vocal al lui Putin din Uniunea Europeană - Foto: Hepta.ro

Kamala Harris și-a amintit că a fost la București

În timpul dezbaterii, atunci când s-a discutat despre războiul din Ucraina, Kamala Harris a amintit de vizita făcută în România în luna martie, 2022, la două săptămâni de la momentul în care Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina.

ADVERTISING

Harris a spus că discuțiile avute în România și Polonia au contribuit la realizarea unei solidarități europene și consolidarea alianței statelor democratice pentru sprijinirea Ucrainei.

„Am spus de multe ori, inclusiv în această după-amiază la întâlnirea cu președintele Iohannis, dar și în întreaga lume, o voi spune aici: Angajamentul Americii față de articolul 5 al tratatului NATO este ferm. Luăm foarte în serios rolul nostru și relațiile pe care le avem în cadrul Alianței Nord-Atlantice”, a declarat Kamala Harris, la București.

ADVERTISING

Referirea la România în timpul dezbaterii arată cât de importantă e legătura dintre actuala administrație americană și țara noastră, România fiind considerată un aliat de importanță strategică pentru SUA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇