În ciuda situației pandemice, Congresul PNL, cu 5.000 de participanți, se va ține la Romexpo

În ciuda situației pandemice, Congresul PNL, cu 5.000 de participanți, se va ține la Romexpo

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că pe 25 septembrie, la Congresul PNL desfăşurat la Romexpo, vor participa 5.000 de persoane, iar organizatorii vor cere punctul de vedere al CNSU.

Precizările au fost făcute înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, pe a cărei ordine de zi figurează o „mai bună” împărţire a atribuţiilor pentru vicepreşedinţii partidului şi convocarea Consiliului Naţional, pentru 26 septembrie.

Întrebat cum este posibil acest lucru, în contexul restricţiilor impuse din cauza pandemiei, Cîţu a răspuns că organizatorii congresului vor cere opinia celor de la CNSU.

„Organizatorii congresului vor cere opinia celor de la CNSU. Vom vedea care este opinia lor, pentru astfel de activităţi. (…) Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”, a spus el, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Precizări pe subiect a făcut și preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a spus că delegaţii care vor participa la Congresul din 25 septembrie la Romexpo vor intra în baza certificatului de vaccinare sau a unui test negativ.

Orban susține că 80% dintre delegaţi sunt vaccinaţi, iar cei care nu au fost imunizaţi prin vaccinare vor participa la Congres după ce vor face teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Toate persoanele care vin la Congres trebuie să fie vaccinate sau să aibă un test valid. Conform prevederilor legate de certificatul verde, pe analiza delegaţilor, avem o pondere foarte mare de delegaţi, de peste 80%, care sunt vaccinaţi. Pentru toţi ceilalţi este obligatorie realizarea fie a unui test de tip Real Time PCR, fie a unui test antigen, în termenele prevăzute”, a declarat preşedintele PNL sâmbătă, după Biroul Politic Naţional PNL, citat de News.ro.

ADVERTISING

Orban a menţionat că vor fi organizate şi câteva puncte de testare.

„Nu se intră decât respectând prevederile aferente certificatului verde”, a adăugat Orban.

Acesta a menţionat că PNL a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă un punct de vedere cu privire la posibilitatea organizării Congresului, el menţionând că partidul va face „tot ce este legal astfel încât să se desfăşoare Congresul în condiţii de legalitate”. 

Totodată, BPN a stabilit convocarea Consiliului Naţional al partidului duminică, 26 septembrie, de la ora 10:00, la o zi după Congres, pentru a alege restul membrilor din conducerea partidului.

ADVERTISING

„Ca şi la Congresul trecut, care a avut loc în 2017, am decis convocarea Consiliului Naţional a doua zi după Congres cu acelaşi număr de delegaţi cu care a fost  convocat şi Consiliul Naţional în 2017, respectiv cu două mii de delegaţi dintre care 549 sunt delegaţi de drept, restul delegaţilor vor fi aleşi de Colegiile Directoare Judeţene ale fiecărei filiale judeţene sau de sector”, a afirmat preşedintele PNL.

Delegaţii vor fi aleşi iar numele lor vor fi transmise comisiile de organizare a Congresului  până joi, la miezul nopţii, iar candidaturile pentru celelalte funcţii de conducere în PNL vor fi depuse tot până joi la miezul nopţii.  Consiliul Naţional din 26 septembrie va avea loc tot la Romexpo.




În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇