Ilie Bolojan nu a știut că va fi testat de PNL pentru Primăria Capitalei. Ce spune despre o posibilă candidatură

Ilie Bolojan nu a știut că va fi testat de PNL pentru Primăria Capitalei. Ce spune despre o posibilă candidatură

Ilie Bolojan nu a fost consultat de PNL înainte de a fi introdus numele său în sondajul pentru evaluarea șanselor de a câștiga alegerile la Primăria Municipiului București (PMB).

Informația a fost furnizată chiar de Ilie Bolojan, într-o scurtă declarație pentru Bihoreanul. El a spus că nu a știut despre „testarea” lui de către conducerea PNL și a aflat abia vineri seara, după apariția „pe surse” a rezultatelor sondajului, când au început să îl sune jurnaliștii.

De asemenea, întrebat dacă are de gând să candideze pentru funcția de primar general al Capitalei, Bolojan a răspuns - la fel de scurt, dar categoric, scrie Bihoreanul - că „nu se pune această problemă”.

ADVERTISING

Conducerea centrală a PNL l-a testat pe Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor și fost primar în Oradea pentru trei mandate consecutive, între 2008 și 2020, pentu funcţia de primar al Capitalei.

Potrivit sondajului INSCOP comandat de PNL, Bolojan este cotat la 22% intenţie de vot, la egalitate cu primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, au declarat surse liberale pentru News.ro.

Pe primul loc se află fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, cu 34% intenţie de vot. 

Pe locul al doilea este plasat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, cu 22% intenţie de vot, la egalitate cu Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor. 

ADVERTISING

Primarul general în funcţie, Nicuşor Dan, are 17% , în timp ce liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, este cotat la 11%. 

În afară de Ciprian Ciucu şi Ilie Bolojan, printre liderii PNL testaţi în sondaje pentru Primăria Capitalei se mai numără Rareş Bogdan, Sebastian Burduja şi Stelian Bujduveanu.

Alegerile locale vor avea loc în 2024, an în care vom avea și alegerile prezidențiale și parlamentare, dar și alegerile pentru Parlamentul European.

Panaceul Bolojan

Nu este pentru prima dată când numele lui Ilie Bolojan este vehiculat pentru preluarea unei funcții importante. S-a speculat că Bolojan va fi adus de la Bihor la București pentru a fi prim ministru, ministru de Interne, ministru al Dezvoltării și chiar pentru a candida la președinția României.

ADVERTISING

De fiecare dată, Ilie Bolojan a avut aceeași reacție: „Nu se pune problema”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇