Guvernul e luminat în roșu în această seară

Guvernul e luminat în roșu în această seară

Palatul Victoria va fi iluminat în roşu marţi seară, între orele 20:00 şi 24:00, Guvernul marcând astfel Ziua Mondială de conştientizare a distrofiei musculare Duchenne.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, o afecţiune atât de gravă cum este distrofia musculară Duchenne, cea mai frecventă tulburare genetică letală diagnosticată în copilărie, ridică o mulţime de probleme legate de asistenţa medicală, dar şi de integrare socială şi acces la educaţie pentru copiii şi tinerii care suferă de această boală invalidantă şi incurabilă.

ADVERTISING

"Este firesc să ne implicăm şi să susţinem orice iniţiativă menită să atragă atenţia asupra unor probleme concrete cu care se confruntă această categorie de pacienţi, pentru care trebuie şi vrem să găsim soluţii. Suferinţa lor cu greu poate fi alinată, pentru că nu s-a descoperit încă niciun tratament eficient pentru distrofia Duchenne, dar putem fi alături de ei prin a-i sprijini să aibă o viaţă decentă şi acces la terapiile specializate de care au nevoie, chiar şi în această perioadă de pandemie", a declarat premierul Florin Cîţu, citat în comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇