Germania crede că o victorie a lui Biden ar aduce o senzaţie de uşurare la nivel mondial, dar Berlinul ar avea în continuare multe probleme

Germania crede că o victorie a lui Biden ar aduce o senzaţie de uşurare la nivel mondial, dar Berlinul ar avea în continuare multe probleme

O victorie a democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane ar aduce o senzaţie de uşurare la nivel mondial, dar Berlinul ar avea în continuare multe probleme cu Washingtonul legate de politici, a declarat coordonatorul pentru legături transatlantice din Germania, Peter Beyer.

Peter Beyer, membru al Partidului Creştin Democrat al cancelarului Angela Merkel, a spus că Biden ar oferi un ton mai colaborativ decât preşedintele Donald Trump, care a descris politicile comerciale şi de cheltuieli ale Germaniei ca ”foarte proaste”, transmite Reuters.

ADVERTISING

Trump se află în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie, înaintea alegerilor din 3 noiembrie.

La nivel mondial va fi o mare senzaţie de uşurare, dacă va câştiga Joe Biden”, a declarat Beyer.

Va ajuta acest lucru? Nu cred, pentru că, din ceea ce am auzit din partea lui Joe Biden,…vom vedea că multe dintre subiectele transatlantice existente vor rămâne, cum ar fi Nord Stream 2, securitatea energetică, problemele economice”, a adăugat acesta.

ADVERTISING

Biden va vrea să vindece rănile propriei țări

Trump a atacat Berlinul pentru că susţine construirea gazoductului Nord Stream 2, pe sub Marea Baltică, acuzând Germania că este ”captivă” Rusiei din cauza dependenţei de energia acesteia.

”Am fi înţelepţi să ne aşteptăm ca un preşedinte Joe Biden să fie mult mai colaborativ, ar avea un ton mult mai prietenos, dar multe dintre probleme vor rămâne pe masă, unele ar fi mult mai uşor de abordat, altele ar fi dure. Una dintre priorităţile sale principale ar fi vindecarea rănilor propriei ţări. Există multe de făcut”, a spus Beyer.

ADVERTISING

Trump a acuzat totodată Germania că profită de Statele Unite, pentru că nu îşi îndeplineşte obligaţiile financiare faţă de NATO, organizaţia militară pe care a numit-o odată învechită, spre dezaprobarea aliaţilor şocaţi.

Ministrul Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat că Germania aşteaptă cu nerăbdare mai multă claritate în politica externă a SUA.

"Nu suntem în favoarea unui stil politic perturbator", a declarat vineri Kramp-Karrenbauer, o altă apropiată a lui Merkel.

În iulie, armata SUA a dezvăluit planurile de a retrage a aproximativ 12.000 de soldaţi din Germania.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇