Europarlamentar Renew: Am semnat o plângere penală împotriva hotelului din Olanda care a discriminat românii

Europarlamentar Renew: Am semnat o plângere penală împotriva hotelului din Olanda care a discriminat românii

Vlad Gheorghe, europarlamentar Renew, a semnat o plângere penală împotriva hotelului din Olanda care a discriminat românii.

”Am semnat o plângere penală împotriva hotelului din Olanda care a discriminat românii şi este vorba despre discriminarea unui întreg popor, pentru că au scris practic că ei nu acceptă români, iar asta este o faptă penală în marea majoritate a ţărilor din UE şi, de aceea, m-am adresat şi Poliţiei din Tilburg, tocmai pentru a sancţiona această faptă pe care eu o consider o infracţiune”, a spus europarlamentarul, marţi, la Prima News.

ADVERTISING

În acelaşi timp, europarlamentarul s-a adresat şi instituţiei care păzeşte societatea de discriminare în Olanda, un fel de CNCD al lor.

”Am făcut şi această plângere administrativă, pentru că, deşi hotelul susţinea că nu primeşte români de frica unei aşa-zise amenzi dacă desfăşoară anumite activităţi ilegale, nu o să scape de amenzi, pentru că o să îşi ia amendă pentru discriminare.

De fiecare dată când o naţiune este discriminată, trebuie să luăm atitudine şi trebuie să folosim aceste pârghii legale”, a explicat Vlad Gheorghe. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eurodeputatul a precizat că a mai făcut şi o solicitare către Agenţia pentru Protecţia Drepturilor fundamentale din UE, un fel de agenţie care supraveghează activitatea antidiscriminare a agenţiilor naţionale din toate ţările membre, pentru a monitoriza acest caz, pentru a avea grijă că autorităţile din Olanda îşi fac treaba şi iau măsuri. 

Un turist s-a trezit cu rezervarea anulată la un hotel din Olanda pe motiv că e român. Cazul lui a generat dezbateri în ţara lalelelor.

Omul a făcut o rezervare prin platforma Booking la un hotel din oraşul olandez Tilburg. Ulterior, a fost contactat de reprezentanţii hotelului şi anunţat că rezervarea i-a fost anulată din cauza naţionalităţii sale.

ADVERTISING

Iată detalii: "Nu cazăm români!" Cazul unui turist care s-a trezit cu rezervarea anulată la un hotel din Olanda


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇