Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu vin cu acuzaţii la adresa PLUS Cluj, după ce nu au prins locuri eligibile pentru parlamentare

Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu vin cu acuzaţii la adresa PLUS Cluj, după ce nu au prins locuri eligibile pentru parlamentare

Senatorul USR Mihai Goțiu și deputatul Emanuel Ungureanu aduc acuzații filialei USR Cluj, după ce ambii nu au prins locuri eligibile pentru parlamentare.

La Senat, Mihai Goțiu ocupă poziția a doua, primul loc pe lista propusă de USR-PLUS la Cluj revenindu-i lui Cristian Bordei, membru PLUS.

La Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu s-a poziționat abia pe locul cinci, înaintea lui fiind avocata Oana Murariu, membră PLUS Cluj, și Viorel Băltărețu, tot de la PLUS. Abia pe locul trei, posibil loc eligibil, se află Radu Molnar, de la USR.

Goțiu spune că la Cluj cei de la PLUS s-au impus... numeric.

„Pentru că au în filiala Cluj-Napoca mult mai mulți membri, de 3 ori mai mulți decât membrii USR, și când s-au votat delegații și filiala Cluj-Napoca a dat cei mai mulți delegați la filiala județeană, numărul a decis”, a spus Goțiu pentru Digi 24.

ADVERTISING

El a precizat că nu se gândește să conteste procedura, punctând ceea ce îl deranjează.

„Nu mă gândesc momentan să contest procedura. Pe mine ce mă deranjează cel mai mult e faptul că nu a fost o competiție reală și corectă, așa cum stabilisem că vor fi aceste competiții în cadrul Birourilor Naționale Reunite USR și PLUS, mai exact faptul că nu a fost o dezbatere reală a candidaturilor.

Totul s-a rezumat la un live pe Facebook în care fiecare candidat a avut 11 minute și 2 minute de prezentare în conferința județeană, asta în condițiile în care nu am avut acces la baza de date a colegilor de la PLUS, pentru a putea măcar discuta direct cu ei.

ADVERTISING

Cu cei cu care am reușit să discut am constatat că li se transmiseseră tot felul de informații neadevărate despre mine, că aș fi fost împotriva Alianței, că aș fi intervenit și aș fi impus negocieri incorecte la listele de alegeri locale, deși la Cluj a fost una dintre cele mai corecte înțelegeri, din punctul ăsta de vedere, pe pozițiile pe liste”, a povestit Goțiu.

El a precizat că nu vrea să comenteze procedura, pentru că nu este IT-ist, dar consideră că ”nu a fost absolut deloc o competiție corectă cea în care nu poți să discuți cu electorii și cu delegații și în condițiile în care s-au pus presiunile care s-au pus asupra delegațiilor de la PLUS, ca nu care cumva să candideze cei de la USR”.

ADVERTISING

Întrebat dacă va mai candida, senatorul nu a răspuns clar.

„Momentan decizia mea este de a nu gira ceea ce s-a întâmplat. În viața personală și în fosta carieră de jurnalist și în cea de activist civic și în cea de politician mi-am asumat de fiecare dată să spun adevărul cetățenilor, condiție în care nu pot să ies în public și să spun 'Da, alegerile din filiala USR Cluj au fost corecte.

Am încredere că cei care au ajuns pe primele poziții și pe care nu am apucat să-i cunosc în prezentările de 13 minute sunt cei care vor schimba lucrurile în România'.

Poate că sunt niște oameni excepționali, poate că au capacitatea să facă lucrul ăsta, dar pentru asta vor avea ocazia și în campania electorală și poate direct să mă convingă și pe mine și pe cetățeni că într-adevăr așa stau lucrurile.

În 13 minute mi-e imposibil să spun că mi-am făcut o opinie avizată. Mai mult durează interviul pentru angajarea unui paznic care să aibă grijă de bunurile tale decât al unui om pe care îl trimiți să aibă grijă de România”, a comentat el.

Ungureanu vrea să schimbe filiala

La rândul sau, Emanuel Ungureanu s-a declarat extrem de nemulțumit de locul ocupat pe listele pentru parlamentare.

M-am sacrificat pentru o candidatură într-o competiție pe care știam că nu am șanse să o câștig la locale pentru a avea un scor decent, pentru că orice coleg mai puțin notoriu decât mine ar fi avut un scor dezastruos, a transmis el intr-un LIVE pe Facebook.

Deputatul a precizat că înainte de campania electorală pentru locale a rugat colegii din PLUS să îl lase să vorbească cu membrii PLUS, punctând că cei din conducerea PLUS au refuzat.

Deputatul a menționat că Vlad Voiculescu și Dan Barna l-au susținut public și nu l-au scos ei de pe listă cum s-a speculat.

Ungureanu a precizat că nu va pleca din partid, dar că va schimba filiala.

"Nu voi ieși din USR, dar nu înseamnă că această mizerie care s-a întâmplat și cu Mihai Goțiu și cu alți colegi trebuie să rămână sub preș", a adăugat deputatul USR.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇