Drulă, la Congresul ALDE Europa: Actuala guvernare este coruptă și iresponsabilă. USR poate reclădi încrederea prin aplicarea PNRR

Drulă, la Congresul ALDE Europa: Actuala guvernare este coruptă și iresponsabilă. USR poate reclădi încrederea prin aplicarea PNRR

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, vineri, la Congresul ALDE Europe, care se desfăşoară la Bucureşti, că guvernarea din România este „coruptă şi iresponsabilă” şi „pune în pericol economia românească”, menţionând că încrederea oamenilor se poate reclădi prin aplicarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care a fost făcut de USR.

„În România, o guvernare coruptă şi iresponsabilă a două partide aliate contra firii, socialiştii de la PSD şi popularii de la PNL, pune în pericol economia românească. O guvernare definită prin iresponsabilitatea fiscală şi sufocarea democraţiei.

Statul de drept suferă în România astăzi, suferă şi economia privată sub taxe mai mari puse de un guvern cinic a cărui prioritate sunt privilegiile noii nomenclaturi. Rezultatul este acela că, pentru prima dată după 1989, cei mai mulţi români nu cred că tinerii de azi vor avea un viitor mai bun decât părinţii lor", a afirmat Drulă.

Lansarea oficială a candidaților USR la alegerile europarlamentare

Publicată de USR pe Vineri, 20 octombrie 2023

El a susţinut că încrederea oamenilor se poate reclădi prin aplicarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, făcut de USR când a fost la guvernare.

ADVERTISING

"Întrebarea la care noi trebuie să răspundem este cum schimbăm această realitate. Cum reuşim să reclădim încrederea oamenilor în viitor? Pentru mine, răspunsul este clar: reclădim încrederea prin aplicarea celui mai mare plan de reforme realizat în România după 1989. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR. 28 de miliarde de euro pentru şcoli moderne, spitale curate, autostrăzi şi căi ferate. Sute de milioane de euro pentru comunităţile locale. PNRR este făcut de USR în cele 8 luni la guvernare", a mai spus Drulă.

El a mai spus că, din păcate, la conducere este "o guvernare care pare dispusă să sacrifice viitorul ca să-şi păstreze puterea şi privilegiile".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Angajamentul pe care ni l-am luat în faţa alegătorilor este că vom schimba România şi o vom transforma într-o ţară modernă, în care munca cinstită este răsplătită corect, în care regulile sunt reguli pentru toată lumea, în care statul este în serviciul oamenilor şi nu al politicienilor şi în care tinerii vor avea un viitor mai bun decât părinţii lor. Anul viitor îi vom aduce alături de noi pe toţi cei care îşi doresc schimbarea şi împreună le vom cere oamenilor un mandat pentru modernizarea României", a mai spus Cătălin Drulă.

El a adăugat că USR trebuie să facă totul pentru ca la alegerile europene să obţină un scor istoric, aşa cum a făcut-o în urmă cu 5 ani.

ADVERTISING

Barna: Ne mobilizăm fabulos în condiții de criză

Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat, la rândul său, că partidul se va mobiliza pentru cele patru runde de alegeri.

"Am auzit opinii care spun că liberalismul european e în reflux. Că acum e vremea populiştilor, a naţionaliştilor, a izolaţioniştilor tribalişti, a rasiştilor şi xenofobilor. Ştiţi ce ştiu eu despre noi? Ştiu că ne mobilizăm fabulos în situaţii de criză. Pentru că situaţiile de criză activează caracterele puternice şi ştiţi fiecare din şedinţele propriilor partide că liberal-democraţii chiar nu duc lipsă de caractere puternice.

Colegii români îşi amintesc momentele grele din 2018, îşi amintesc determinarea membrilor şi simpatizanţilor noştri. La fel ne vom mobiliza şi pentru cele patru runde de alegeri la finalul cărora vă asigur că veţi avea motive să fiţi şi să fim mândri de noi", a afirmat Barna.

Barna a mai spus că pentru USR acest Consiliu este lansarea "unei remarcabile echipe de candidaţi" din care face şi el parte.

Elena Lasconi, care deschide lista de candidaţi USR la alegerile europarlamentare, a spus că şi-a propus să facă bine pentru România.

USR și-a lansat candidații la europarlamentare. Drulă: „Sunt oameni care au dovedit” (Video)

"Eu mi-am propus să fac bine. Atât. Mi s-a spus că nu am nicio şansă. Eu le răspundeam cârcotaşilor că o să fiu primar şi că o să am minimum 7 consilieri din 19 şi aşa a fost. Vă spun acum: salvarea noastră, a României, sunt fondurile europene. Astea nu vin din Cer, nici de la Moş Crăciun. Trebuie să munceşti pentru asta. Cu pasiune. Şi, în plus, banii ăştia nu vin dintr-un computer. De asta e important să avem cât mai mulţi profesionişti acolo unde se dă ora exactă a fondurilor europene, a felului în care se alocă, cum să arate ghidurile", a spus Lasconi.

Ea a mai adăugat că este esenţial ca în Parlamentul European să fie "oameni cinstiţi şi competenţi" şi va face "tot ce e omeneşte posibil" ca România să fie salvată.

USR şi-a lansat oficial, vineri, candidaţii la alegerile europarlamentare, cu ocazia Consiliului ALDE Europe desfăşurat în premieră la Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇