Drulă are în declarația de avere investiții de peste 2,5 milioane de dolari. A și vândut acțiuni de 600.000 la un unicorn care face drone

Drulă are în declarația de avere investiții de peste 2,5 milioane de dolari. A și vândut acțiuni de 600.000 la un unicorn care face drone

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă (USR) a trecut în declarația de avere pe anul trecut investiții de peste 2,5 milioane de dolari, după ce în 2020 raportase la acest capitol o sumă de 100 de ori mai mică, puțin peste 20.000 de dolari.

Explicația lui? A investit în „unicorni”, companii noi de tehnologie care înregistrează rapid creșteri spectaculoase, arată Profit.ro.

De altfel, fostul ministru USR a și vândut o parte din acțiuni. Pentru doar 20% din pachetul deținut la compania Zipline, care produce drone în SUA și Africa de Sud, Drulă a încasat aproape 600.000 de dolari.

ADVERTISING

În total, la finalul anului în care a fost ministrul Transporturilor, banii din conturile lui Cătălin Drulă au crescut la un total de peste 700.000 de euro, de la 150.000 în 2020.

„Compania este ceea ce se numește un Unicorn. Acțiunile pe care eu le am la Zipline sunt în toate declarațiile mele de avere, care sunt publice pe site-ul ANI.

Crescând valoarea, cum cresc la unicorn acțiunile, am vândut o parte din acțiuni, adică 20%. Toate aceste sume se regăsesc și în declarațiile mele de avere anterioare, cât și în cele curente.

ADVERTISING

Eu am cumpărat acțiunile în 2016 cu ceva gen sub un dolar, iar valoarea firmei crescând automat a crescut și valoarea unei acțiuni la 31 de dolari. Anul acesta, am vândul o parte din acțiuni, cea care se vede în declarația de avere”, a explicat Drulă pentru PS News.

Cătălin Drulă a absolvit Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu", este licențiat în informatică al Universitatea din Toronto, are și un Master în Informatică la aceeași universitate, pentru care a făcut și cercetare la Institutul National Polytechnique de Grenoble (conform CV).

ADVERTISING

A lucrat pentru mai multe companii din Silicon Valley, printre care și Zipline, unde a beneficiat de opțiunea de a cumpăra acțiuni în companie (ESOP - Employee Stock Option Plan).

Când firma a devenit „unicorn”, adică a atins rapid valoarea de piață de peste un miliard de dolari, acțiunile lui au devenit mult mai valoroase.

Zipline drones airdrop medical supplies to African villages

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇