Diana Șoșoacă a reușit până la urmă să se înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei

Diana Șoșoacă a reușit până la urmă să se înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei

Candidatura Dianei Șoșoacă, lider al Partidului SOS, la Primăria Capitalei a fost admisă marți de Biroul Electoral de Circumscripție 42 București, după ce, inițial, îi fusese respinsă.

Formațiunea a depus liste suplimentare de semnături.

„Răsturnare de situație. Mi s-a admis candidatura la Primăria Municipiului București. Să facem curățenie în Capitală”, a scris pe Facebook Diana Șoșoacă.

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripție 42 București, partidul SOS a depus marți liste noi de semnături pentru susținerea candidaturii Dianei Iovanovici Șoșoacă la funcția de primar al Capitalei.

ADVERTISING

În weekend, BEC 42 i-a respins candidatura, pentru că nu depusese numărul minim de semnături.

Iată decizia de acum:

„Având în vedere candidatura propusă pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti de către Partidul S.O.S. România privind pe doamna Diana Iovanovici-Şoşoacă, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti sub nr. 112 din 27.04.2024.

Constatând faptul că:

- propunerea depusă de către partidul S.O.S. România privind pe doamna Diana Iovanovici- Şoşoacă întruneşte condiţiile de formă prevăzute de art. 47 alin. (1) din Legea nr. 115/2015, actualizată;

ADVERTISING

Prin Hotărârea Nr. 7/27.04.2024 s-a respins candidatura doamnei Diana Iovanovici Şoşoacă din partea partidului S.O.S. România constatându-se neîndeplinirea condiţiilor privind numărul minim de susţinători prevăzut de dispoziţiile art. 49 alin.2 din Legea 115/2015.

La data de 30.04.2024, partidul S.O.S. România a depus liste suplimentare de susţinători pentru candidatura doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de primar general al Municipiului Bucureşti;

Candidatul îndeplineşte condiţiile prevăzute de art.4 din Legea nr. 115/2015, actualizată, pentru a candida şi nu se află în niciuna dintre situaţiile prevăzute de art. 6 din acelaşi act normativ (...)

ADVERTISING

Admite candidatura doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă pentru funcţia de primar general al Municipiului Bucureşti, candidat propus de partidul S.O.S. România".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇