Ciucă anunță că Dan Vîlceanu a fost exclus din PNL, dar amicul Cîțu spune că nu e așa

Ciucă anunță că Dan Vîlceanu a fost exclus din PNL, dar amicul Cîțu spune că nu e așa

Deputatul Dan Vîlceanu a fost exclus din Partidul Naţional Liberal, a anunţat luni Nicolae Ciucă, după şedinţa conducerii partidului.

Șeful PNL a spus că solicitarea pentru excludere a venit din partea filialei Gorj, după ce Vîlceanu a votat la vedere în Parlament, împotriva învestirii Executivului condus de Marcel Ciolacu.

Dan Vîlceanu a fost ministru al Investiţiilor Europene, în Guvernul Florin Cîţu, fiind, de altfel, un prieten apropiat și unul dintre principalii susținători ai fostului premier liberal căzut, la rându-i, în dizgrație.

ADVERTISING

Potrivit unor surse citate de News.ro, decizia de excludere din partid a lui Vîlceanu s-a luat cu 25 de voturi pentru şi 8 împotrivă. 

El a făcut în ultima vreme și multă reclamă „Forumului de dreapta”, platforma lansată împreună cu Cîțu în interiorul PNL, dedicată tuturor celor care sunt adepții doctrinei liberale și resping, astfel, alianța cu PSD.

UPDATE: Florin Cîţu a precizat că Dan Vîlceanu nu a fost exclus din PNL, deoarece conform statutului partidului excluderea este propusă către Biroul Executiv al formaţiunii, iar decizia este luată de Consiliul Naţional.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Dan Vîlceanu nu a fost exclus din PNL. Conform statutului se propune în BEX şi se decide în Consiliu Naţional. Nu sunt de acord cu această propunere din mai multe considerente. Votul meu a fost împotrivă”, a scris Florin Cîţu, luni, pe Facebook.

Fostul preşedintele al liberalilor a precizat că, în opinia sa, „principiile şi valorile liberale trebuie susţinute şi apreciate mai presus de alte interese personale„.

„Nu ne oprim aici. Vom lupta în continuare pentru liberalism în sprijinul românilor”, a completat Cîţu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇